NBA naktis: fenomenali dviejų europiečių dvikova, kokios nebuvo jau 50 metų

  • Teksto dydis:

Nikola Jokičius sužaidė nuostabias rungtynes, o tritaškiais varžovus užmėtęs „Denver Nuggets“ (32-26) klubas 134:123 palaužė „Milwaukee Bucks“ (32-25).

Tai buvo vienas geriausių tolimosios artilerijos pasirodymų NBA istorijoje. Denverio ekipa sumetė 24 tritaškius ir pakartojo klubo rekordą. Iki lygos rekordo jiems pritrūko vos vieno.

„Kiekvienas žaidėjas po kažkiek pasitempė. Jamalas Murray'us pradėjo žibėti trečiajame kėlinyje, žaidimas ėjosi Gary Harrisui, Nikola Jokičius gerai pataikė“, – savo žaidėjams komplimentų negailėjo Michaelas Malone'as.

N.Jokičius suvertė 30 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir išdalino net 17 rezultatyvių perdavimų. Trigubą dublį savo sąskaitoje aukštaūgis turėjo iki trečiojo kėlinio pabaigos likus dar 1:54 min.

Remiantis ESPN statistika, tai buvo greičiausias trigubas dublis NBA per pastaruosius 20 metų.

„Tiesiog pradėjau žaisti neblogai, o metimai krito. Neturėjau jokios papildomos motyvacijos ar kažko panašaus. Tiesiog žaidžiu taip, kaip visada. Galbūt buvau kiek agresyvesnis, bet iš esmės rungtyniauju taip pat“, – po rungtynių kalbėjo serbas.

„Bucks“ ekipą į priekį taip pat vedė europietis. Giannis Antetokounmpo pelnė net 36 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo 9 jo trigubas dublis karjeroje ir rekordinis „Bucks“ istorijoje. Graikas aplenkė legendinį Kareemą Abdul-Jabbarą.

Taip pat G.Antetokounmpo ir N.Jokičius tapo vos trečiąja pora NBA istorijoje, kai abiejų besivaržančių komandų žaidėjai užfiksuoja po trigubą dublį. Tačiau tai buvo užfiksuota tik 1961 ir 1965 metais.

„Bucks“: G.Antetokounmpo 36 (11 atk. kam., 13 rez. perd.), E.Bledsoe 27 (8 rez. perd.), K.Middletonas 17 (7 atk. kam.), T.Zelleris 14.

„Nuggets“: N.Jokičius 30 (15 atk. kam., 17 rez. perd.), G.Harrisas 28, J.Murray'us 26, W.Bartonas 19 (7 atk. kam.), T.Lylesas 12.

Kiti rezultatai:

„Minnesota Timberwolves“ – „Los Angeles Lakers“ 119:111.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių