„Neptūną“ palaužęs „Lietuvos rytas“ žengė antrą žingsnį link LKL bronzos (komentarai)

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ laimėjo trečiąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo serijos rungtynes, namuose 71:54 (20:18, 20:12, 9:12, 22:12) įveikęs Klaipėdos „Neptūną“.

Serijos rezultatas tapo 2-1 vilniečių naudai. Keturių legionierių atsisakęs „Lietuvos rytas“ laimėjo pirmąsias rungtynes 79:60, tačiau Klaipėdoje nusileido 70:83.

Įdomu tai, kad visose septyniose šio sezono „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ akistatose pergalę šventė namuose žaidusi komanda. Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos birželio 7 d. Klaipėdoje.

„Lietuvos rytas“: A.Gudaitis 17, M.Normantas 14, R.Giedraitis 14, L.Kisielius 11, A.Lapeta ir J.Baronas po 7.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 12, J.Grantas 9, D.Ewingas 8, C.Loftonas ir A.Šikšnius po 7, M.Jucikas 5.

Po antrojo pralaimėjimo „Tete-a-Tete Casino LKL“ čempionato mažajame finale, uostamiesčio klubo strategas Dainius Adomaitis kalbėjo apie neišnaudotas situacijas ir Mindaugo Girdžiūno sveikatos būklę. Rezultatyviausiai „Neptūno“ gretose žaidęs ir 12 taškų pelnęs gynėjas ketvirtajame kėlinyje susidūrė su Artūru Gudaičiu. Nuo parketo pakilęs M. Girdžiūnas nuskubėjo pas medikus. Pasak pirminės informacijos, krepšininkui išniro pirštas, o jo pagalbos tikimasi jau trečiadienį.

 

 

„Krepšinyje kartais yra daug paprastų dalykų, ypač šiandien mūsų puolime. Reikia įmesti iš situacijų, kurias susikuriame. Privalome susimesti savo metimus iš po krepšio ar nuo baudų metimo linijos. Esame stiprūs savo tritaškiais, tačiau šiandien to pataikymo stigo. Susikūrėme gerų situacijų, bet kamuolys neįkrito. Atrodo, kad Mindaugui išniro pirštas, daktaras sakė, kad viskas gerai, bet rytoj situacija bus aiškesnė“, – kalbėjo D. Adomaitis.

„Lietuvos ryto" trenerio Rimo Kurtinaičio komentaras:

 

 

Trečiadienį įvyks paskutinės šio sezono klaipėdiečių rungtynės „Švyturio“ arenoje. Jeigu „Neptūnui“ pavyktų dar kartą išlyginti serijos rezultatą, lemiamos rungtynės artėjantį šeštadienį vyktų Vilniuje.

 


Šiame straipsnyje: NeptūnasLietuvos rytasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių