„Neptūnas-Akvaservis“ pusfinalyje eliminavo NKL čempionę „Sūduvą-Mantingą“

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos „Neptūnas-Akvasevis“ antrą sezoną iš eilės žais Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finale. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai pusfinalyje penktadienį po kovos iki paskutinių sekundžių 77:73 (26:17, 15:19, 23:26, 13:11) įveikė čempionės titulą gynusią Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus 3 minutes, Klaipėdos klubas po Aido Einikio ir Deivido Anužio metimų susikrovė šešių taškų persvarą (71:65), o ją išlaikė ir iki mačo pabaigos likus 3 minutėms (73:67). Marijampoliečiai netrukus atgaivino savo viltis. Aurimas Kieža pataikė du dvitaškius iš eilės ir, likus 50 sekundžių, klaipėdiečių pranašumas ištirpo iki dviejų taškų. Likus 16 sekundžių, Ignas Labutis galėjo baudų metimais išlyginti rezultatą, bet abu jo metimai skriejo pro šalį. „Sūduva-Mantinga“ privalėjo prasižengti, o Mindaugas Stašys sumetė abi baudas ir, likus 10 sekundžių, savo komandos pranašumą padidino iki keturių taškų (77:73). Per likusias sekundes „Sūduva-Mantinga“ taškų nebepelnė ir pergalę šventė klaipėdiečiai.

Klaipėdos komandai Mindaugas Stašys pelnė 15 taškų, Valdas Vasylius ir Džiugas Slavinskas - po 13, Aidas Einikis - 12, Arūnas Mikalauskas - 10.

Marijampolės ekipoje Aurimas Kieža surinko 25 taškus, Ernestas Ežerskis - 10, Martynas Zigmantavičius ir Ignas Labutis - po 9. „Sūduva-Mantinga“ šiose rungtynėse vertėsi be savo pagrindinio vidurio puolėjo ir naudingiausio lygos krepšininko Antano Udro.

Praėjusiais metais šios komandos susikovė NKL finalo serijoje ir tuomet serijoje 4-3 triumfavo Marijampolės atstovai. „Sūduva-Mantinga“ NKL pirmenybes laimėjo ir 2015-2016 metų sezone, o prieš tai 2014-2015 metų sezone lygoje triumfavo būtent Klaipėdos ekipa.

Finale klaipėdiečiai susikaus su Kauno „Žalgiriu-2“, o Marijampolės komanda dėl bronzos medalių grumsis su Šakių „Vyčiu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių