„Neptūnas“ iškovojo pergalę, kuri nenudžiugino

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienio vakarą žaidė atsakomąsias FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes namuose su Liudvigsburgo „MHP Riesen“ iš Vokietijos.

 Norint pratęsti savo žygį Europoje, Dainiaus Adomaičio vyrams reikėjo iškovoti pergalę bent 12 taškų skirtumu. Nors klaipėdiečiai šiepė dantis, rodė charakterį ir netgi laimėjo akistatą 58:52 (12:9, 11:16, 17:14, 18:13), į kitą etapą žengė jų varžovai.

Pirmą aštuntfinalio dvikovą svečiuose klaipėdiečiai pralaimėjo 61:73.

Ketvirtfinalyje vokiečiai susitiks su Sasario „Dinamo“ iš Italijos, kuriai atstovauja lietuvis Tautvydas Lydeka.

Dvikova prasidėjo lygia kova ir nors svečiai dažnai buvo priekyje, „Neptūnui“ nesunkiai sekėsi vytis savo varžovus. Antroje kėlinio pusėje jau klaipėdiečiai perėmė iniciatyvą ir turėjo 3-5 taškų pranašumą, bet surengti rezultatyvesnio spurto nesisekė. Po pirmojo kėlinio „Neptūnas“ pirmavo 12:9.

Ne ką geriau „Neptūnui“ sekėsi ir antrajame kėlinyje. Vokiečiai labai greitai savo varžovus pasivijo ir išlygino rezultatą. Uostamiesčio krepšininkai gerokai strigo atakuodami iš toli. Pirmą tolimą metimą Arvydas Šikšnius pataikė tik devintuoju mėginimu. Kėlinio pabaigoje „Neptūnas“ šiurkščiai klydo, o „MHP Riesen“ perėmė iniciatyvą – 25:23.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Neptūnas“ vėl atrodė blankiai. Tris minutes šeimininkai nepelnė nė taško, o svečiai pavojingai nutolo 32:23. Antroje kėlinio pusėje Dainiaus Adomaičio vyrams pavyko atsitiesti ir perimti iniciatyvą. Po trečio kėlinio „Neptūnas“ turėjo taško pranašumą (40:39), bet iki išsvajoto kelialapio buvo dar toli.

Lemiamą ketvirtį vėl geriau pradėjo vokiečiai. Nors „Neptūnui“ rungtynių pabaigoje pavyko perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį, įgyti reikiamos persvaros jau neužteko laiko.

„Neptūnas“: Mindaugas Kačinas 12, Arnas Butkevičius 9, Jerai Grantas (10 atk. kam.), Christopheris Loftonas ir Martynas Mažeika po 8, Arvydas Šikšnius 5.

„MHP Riesen“: Teleke Cottonas 12, Johannesas Thiemannas 8.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestut

Kestut portretas
Gal numatytas pralaimėjimas?

Gerdas

Gerdas portretas
Nevykėliai. Ypač treneris.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių