„Neptūnas“ su A. Šikšniumi pasirašė dvejų metų sutartį

  • Teksto dydis:

Klaipėdos "Neptūno" vyrų krepšinio komandos gretas papildė iš Kretingos kilęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzinis prizininkas Arvydas Šikšnius. Su praėjusį sezoną Utenos "Juventus" komandoje rungtyniavusiu 27-erių 196 cm krepšininku "Neptūnas" pasirašė dvejų metų neskelbiamos sumos sutartį.

Pasak uostamiesčio ekipos, lengvojo krašto ir atakuojančio gynėjo pozicijoje galintis rungtyniauti žaidėjas praėjusį sezoną per LKL rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 11,4 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Itin naudingą darbą jis atliko per LKL mažąjį finalą, tad jo kovingumas ir ryžtas nepraslydo pro "Neptūno" klubo vadovų akis.

A. Šikšnius "Juventus" ekipai padėjo iškovoti ne tik LKL, bet ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) bronzos medalius. Tąkart atsakomosiose BBL mažojo finalo rungtynėse "Juventus" namie 62:52 (14:18, 14:6, 18:10, 16:18) įveikė Tartu "Rock" (Estija) ekipą ir tašku revanšavosi estams už išvykoje patirtą pralaimėjimą 63:72. Likus 3 sek. dėjimą, padovanojusį Utenos komandai trečiąją vietą, atliko būtent A. Šikšnius.

A. Šikšnius krepšinio paslapčių mokytis pradėjo Kretingoje, vėliau pamokas tęsė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje pas trenerį Povilą Jefišovą. Per savo karjerą jis rungtyniavo Klaipėdos "Naftos-Uni-Laivitės" (LKAL) komandoje, vėliau karjerą tęsė Jonavos SK "Dexteros" (NKL), Vilniaus "Sakalų" (LKL, 2008-2009 m.), Šiaulių "Šiaulių" (LKL), Vilniaus "Lietuvos ryto" (LKL), Vilniaus "Perlo" (LKL), Kėdainių "Nevėžio" (LKL), Prienų "TonyBet" (LKL) ir Alytaus "Dzūkijos" (LKL) komandose.

A. Šikšnius krepšinio sirgalius dažnai džiugina įspūdingais dėjimais. Nenuostabu, kad du kartus tapo "Oro karaliaus" konkurso nugalėtoju. 2008 m. tą padarė NKL visų žvaigždžių dienos renginyje, o 2009 - LKL visų žvaigždžių dienos šventėje.

A. Šikšnius - tai jau antrasis LKL bronzinės "Juventus" ekipos narys, įsiliejęs į ateinančio sezono "Neptūno" gretas. Priminsime, kad šią savaitę "Neptūnas" pasirašė dvejų metų sutartį su treneriu Dainiumi Adomaičiu.

"Jau anksčiau "Neptūno" komandoje norėjau matyti šį žaidėją. Arvydas sezonui dažnai ruošdavosi Klaipėdoje, su juo bendraudavome. Tai žaidėjas, pasižymintis kovotojo savybėmis. Tikimės, kad jis tą demonstruos ir Klaipėdoje", - kalbėjo Klaipėdos "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Pats A. Šikšnius sakė, kad jo apsisprendimą įsilieti į "Neptūno" gretas lėmė trenerio D. Adomaičio pasirinktas kelias.

"Man patiko Dainiaus Adomaičio treniruotės, vizija į krepšinį, jo žaidimo braižas ir kitos sąlygos. Pasikalbėjau su treneriu ir savo agentui pasakiau, kad kitų klubų net nebeieškotų. Ir šiaip juk esu kilęs iš Kretingos, tad visada malonu žaisti arčiau namų ir ginti savo krašto garbę", - pabrėžė A. Šikšnius.

Sutartis su Klaipėdos ekipa kitam sezonui taip pat turi Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Raidas Nacius ir Laurynas Beliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blyn

Blyn portretas
blyn kaip jį nuprausti- jis visas dėmėtas, kažkoks mėlynas ar sumuštas? O gal kas pasižymėjo taip jį? Bet kokiu atveju atrodo kvaiklai. Dievas davė gražų kūną ir liepė jį mylėti, o mes ką darome su juo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių