„Neptūno“ direktorius apie burtus: klaipėdiečiams šįmet bus į ką pažiūrėti

Klaipėdos „Neptūno“ FIBA Čempionų lygos burtai nelepino. Ženevoje paaiškėjus būsimo sezono grupių sudėtims, tapo aišku, kad į Klaipėdą užsuks ne tik praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtoja Tenerifės „Iberostar“, bet ir Prancūzijos čempionė Šalono „Elan“.

Kartu su „Neptūnu“ B grupėje taip pat kausis klaipėdiečiams jau pažįstami Salonikų PAOK bei „Ventspils“. Uostamiesčio klubui neaiškios dar dvi komandos, kurios į B grupę pateks per atrankos varžybas.

Ženevoje burtų traukimo ceremoniją stebėjo ir „Neptūno“ direktorius Algimantas Ercius. Bendraudamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“ jis teigė, kad kol kas daryti išvadas apie grupės pajėgumą yra sunku.

„Burtai yra burtai, jų nepakeisi. Kažkas galėjo būti geriau, o kažkas – blogiau. Manau, kad viskas normaliai, smagu, kad atvyks tokios ekipos kaip praėjusių metų čempionė Tenerifės komanda, taip pat Prancūzijos čempionai „Elan“. Taip pat atvyks Klaipėdai dar nematyta komanda iš Turkijos.

Manau, kad kitas komandas, PAOK ir „Ventspils, klaipėdiečiai gerai prisimena, kadangi su jomis praėjusį sezoną žaidėme. O kas pateks iš atrankos, spėlioti kol kas sunku. Žinome, kad tai gali būti Rusijos komandos, Italijos ar Vokietijos ekipos. Iš pastarosios šalies gali būti „MHP Riesen“ komanda, su kuria turime nesuvestų sąskaitų ir praėjusį sezoną jai pralaimėjome atkrintamosiose. 

Grupė tikrai lygi, bet kol kas galime kalbėti tik apie vardus, nes ne visos ekipos yra baigusios komplektacijas. Taip pat ir mes dar nebaigėme komplektacijos. Smagu, kad atvyks garsios komandos. Manau, kad sirgaliams Klaipėdoje šįmet bus dar daugiau į ką pažiūrėti nei buvo pernai“, – teigė A. Ercius.

Mariaus Grigonio atstovaujama Tenerifės ekipa į Lietuvą atvyks jau antrus metus iš eilės. Pernai ispanai keliavo į Uteną, kur susitiko su vietos „Juventus“. Taip kortos jau sukrito, kad šįkart „Iberostar“ vardas atsidūrė toje pačioje grupėje su „Neptūnu“.

Kova su čempionais bus tikras iššūkis, tiesa?

„Tai ne tik iššūkis, bet ir motyvacijos prasme bus tik įdomiau. Manau, kad taip pat įdomiau bus ir sirgaliams, kurie galės pamatyti pajėgią Ispanijos komandą, laimėjusią Čempionų lygos taurę“, – kalbėjo „Neptūno“ vadovas.

Jeigu galimybe kautis su „Iberostar“ klaipėdiečiai džiaugiasi, jie net nebando slėpti, kad vienos komandos toje pačioje grupėje nenorėjo niekas. A grupėje rungtyniaus Krasnojarsko „Jenisej“, kuri yra įsikūrusi tolimosiose Sibiro platybėse.

Tai bus labiausiai nuo kitų nutolusi ekipa, o tokios ilgos kelionės į naudą neišeina nė vienai komandai. Šiuo atveju, ko gero, neparankiausia kelionė laukia Mursijos UCAM ekipos. Norint pasiekti Krasnojarską, ispanams skrydis truks net apie 12 valandų.

„Kiti atsiduso, kad negavo Krasnojarsko komandos. Mes turime patirties, nes esame su jais žaidę VTB lygoje, taigi žinome, ką tai reiškia. Kelionė į ten yra sunki, reikia spręsti ir aklimatizacijos klausimą. Žinoma, kad geriau be tokių komandų. Bet burtai yra burtai, jei gausi, reikia ir skristi“, – teigė A. Ercius.

Šis FIBA turnyras organizuojamas dar tik antrus metus. Tiesa, debiutinis blynas praėjusį sezoną nebuvo iškeptas visiškai gerai. Ne viena komanda skundėsi kai kurių komandų lygiu ar organizacijų trūkumais, tačiau klaipėdiečiai šios problemos neįžvelgia.

Priešingai, jie įsitikinę, kad kitas sezonas bus dar sėkmingesnis.

„Buvo gerai, bet mes tikimės, kad bus dar geriau. Tai matome ir pagal komandų pajėgumą ir organizaciją, kuri tikrai gerėja. Antram sezonui yra daugiau laiko pasiruošti ir turnyras tikrai daro pažangą. Tai matoma ir esame įsitikinę, kad Čempionų lyga tik stiprės“, – kalbėjo A. Ercius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių