Neramumus Turkijoje „Žalgiris“ palieka užribyje: negali per daug apie tai galvoti

Kai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienio vakare nusileido Stambulo oro uoste, Turkija kalbėjo apie naujausią teroro aktą šioje šalyje – porą valandų prieš tai šalies sostinėje Ankaroje buvo nušautas Rusijos ambasadorius.

Tai buvo antras atgarsį visame pasaulyje sukėlęs įvykis Turkijoje per pastarąsias 10 dienų. Užpraeitą sekmadienį po futbolo rungtynių Stambule prie „Bešiktaš“ stadiono sprogo bomba, pražudžiusi 44 žmones.

Nors Stambule saugumas yra padidintas ir žmonės specialiais detektoriais tikrinami ne tik oro uoste, bet traukinių, metro stotyse ar net įeinant į viešbučius, tačiau viešasis gyvenimas dėl to nesustoja.

Apie įvykius, kurių kontroliuoti negali, stengiasi negalvoti ir „Žalgirio“ krepšininkai, į Stambulą atvykę jau antrą kartą šį sezoną.

„Politinė suirutė didelė, bet mes profesionalai ir stengiamės žiūrėti savo reikalų. Atvažiuojame susikaupę ir žiūrime tik į rungtynes“, – prieš rytinę treniruotę Stambulo „Abdi Ipekči“ arenoje tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Renaldas Seibutis.

„Nesmagu, kad pasaulyje tai darosi, bet negali per daug apie tai galvoti, – pridėjo Kevinas Pangosas. – Reikia gyventi savo gyvenimą, o mes čia esame tam, kad žaistume krepšinį. Tikiuosi, kad viskas išsispręs ir žmonės supras, kad taip elgtis nereikia, bet per daug apie tai negalvojame.“

Visgi ne visiems užsieniečiams Turkijoje pavyksta išvengti minčių apie tai, kas dedasi gatvėse. Gruodžio pradžioje Stambulo „Anadolu Efes“ komandą paliko Bryce'as Cottonas, o po sprogimo prie futbolo stadiono jis informavo klubo vadovus, kad į komandą nebegrįš. Sutartis su krepšininku, kuris Eurolygoje vidutiniškai pelnydavo po 8 taškus, tuoj pat buvo nutraukta.

„Anadolu Efes“, Kauno klubo varžovė šio vakaro rungtynėse, be vietinių žaidėjų savo gretose turi penkis amerikiečius, prancūzą ir bosnį. „Žalgirio“ krepšininkai išskiria ne vieną iš jų ir pastebi, kad pirmiausia reikės atlikti darbą gynyboje.

„Efes“ yra greita komanda, turi gerus individualius žaidėjus: Heurtelį, Grangerį, Honeycuttą, Browną, kurie savo individualiais veiksmais gali nulemti rungtynes. Tikrai greita komanda, bėganti į greitą puolimą. Manau, kad šiandien bus labai svarbu drausmė“, – aiškino R. Seibutis.

„Turime gerai apsiginti, tuomet galėsime bėgti į greitą puolimą, rinkti lengvus taškus, – komandos draugui antrino K. Pangosas. – Pirmiausia reikės apsiginti ir atsikovoti kamuolius.“

Gynyba buvo pagrindinis akcentas po paskutinių dvejų „Žalgirio“ rungtynių, kurių abejos buvo pralaimėtos. Madride „Žalgiris“ „Real“ komandai leido įmesti 96 taškus, o namie „Olympiakos“ įkrėtė 88.

„Anadolu Efes“ taip pat pasižymi galingu puolimu – vidutiniškai rinkdama po 85,8 taško, ji yra trečia geriausiai puolanti komanda Eurolygoje.

Visgi bent vienu aspektu „Žalgiriui“ Stambule šį kartą bus lengviau. Dvejus metus Turkijoje žaidęs R. Seibutis pastebėjo, kad „Anadolu Efes“ neturi gausios fanų armijos.

„Anadolu Efes“ nėra tokia komanda, kaip „Galatasaray“ ar „Fenerbahce“, kurios turi daug sirgalių. Bet Turkijoje visada palaikoma emocingai“, – sakė R. Seibutis.

Po šio vakaro rungtynių „Žalgiris“ Stambule dar pabus pusę trečiadienio. Ryte čia bus surengta treniruotė, o po jos lauks skrydis į Lietuvą. Ketvirtadienį „Žalgiris“ namie priims Kazanės UNIKS krepšininkus. 

Į Stambulą šį sezoną „Žalgirio“ laukia dar dvi išvykos, abi – sausio mėnesį, kai bus žaidžiama su „Galatasaray“ ir „Daruššafaka“ komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių