„Nevėžio“ klubo direktorius: daugiau jokių optimistinių biudžetų

  • Teksto dydis:

Po chaosiško praėjusio sezono Kėdainių „Nevėžio“ klubas pasimokė iš savo klaidų ir antrą kartą ant to pačio grėblio nebelips. VTB Vieningoje lygoje ketinanti dalyvauti Kėdainių reprezentacinė komanda šiemet aiškiai suformuos savo biudžetą, tačiau prioritetą teiks skolų grąžinimui.

Apie tarpsezonio darbus, pasikeitimus klubo valdyboje, miesto paramą, laukiančius sprendimus bei neigiamus atsiliepimus iš kitų ekipų pasikalbėjome su „Nevėžio“ generaliniu direktoriumi Karoliu Kalvaičiu.

– „Nevėžio“ ir kitų LKL klubų sprendimas dalyvauti VTB „Vieningoje“ lygoje Lietuvoje sukėlė tikrą audrą. Ar galėjote tai numatyti prieš pateikdami paraišką? – paklausėme „Nevėžio“ klubo direktoriaus K.Kalvaičio.

– Ir taip, ir ne. Laukiau neigiamos reakcijos ir daugybės klausimų apie mūsų biudžetą bei realias finansines galimybes dalyvauti VTB Vieningoje lygoje, tačiau niekas iš tų likusių LKL klubų nesitikėjo tokio nelabai kuo ir pagrįsto moralinio purvo.

– Ar tikrai nematote jokios sąsajos tarp sporto ir politikos?

– Sportas bus politika tol, kol jį taip traktuosi.  Ar mūsų dalyvavimas tarptautinėje lygoje kartu su latviais, estais, čekais, suomiais, kazachais, baltarusiais reiškia, kad remiame Kremliaus politiką, pilietiškai nepalaikome savo valstybės? Mes esame lygiai tokie patys išdavikai kaip ir Lietuvos pieno, mėsos, transporto įmonės, aktyviai veikiančios Rusijoje. Jau nekalbu apie trenerius ar krepšininkus dirbančius ten. Verslu paremti santykiai, nieko daugiau.

– Kiek komerciškai yra naudinga dalyvauti VTB Vieningoje lygoje?

– Čia klausimas iš tos operos, kad parsidavėme... O kas mus pirko ir kiek sumokėjo? VTB Vieningoji lyga dalinai pasirūpina komandų kelionėmis ir apgyvendinimu. Taip pat krepšininkų draudimu. Toliau yra premijos už užimtas vietas, lankomumą ir pan. Bet apie tai kalbėti kol kas labai anksti, ypač mums, mažiesiems. Paskaičiavome, jeigu B grupėje ir liksime gale, turnyras mums išeis „ant 0“. 

Visai kita medalio pusė yra mūsų pačių galimybės iš to uždirbti. Išplečiame rinką, visos varžybos bus rodomos per televiziją. Tai leidžia mums pakelti reklaminių plotų ant aprangų ir arenoje kainą, papildomai pasikviesti daugiau rėmėjų, kurie turi verslo interesų VTB lygos šalyse. Jau net nekalbu apie bilietų ir abonementų prekybą. Rimtai svarstome galimybę parduoti klubo pavadinimą. Žaidimas tarptautinėje arenoje tikrai pakeltų jo kaina.

Ir dar vienas momentas – krepšininkai sutinka žaisti už mežesnius atlyginimus dėl to, kad gaus progą parodyti save tokiems klubams kaip „Uniks“ ar „Chimki“. Vilioja? Aišku, kad taip.

– Jūs pats palietėte temą dėl „Nevėžio“ biudžeto. Ar jau turite kontūrus?

– Jau turime ne tik kontūrus, bet ir protokolus. Svarbiausia, kad klubo struktūroje įvyko labai teigiami pasikeitimai. Prisijungė jauni dalininkai, kurių pagrindu suformuota valdyba. Netrukus klubas išrinks valdybos pirmininką. Tai yra labai teigiami poslinkiai, apie kuriuos informuosime kitą savaitę.

Kol kas mes kalbame apie biudžetą iš trijų, keturių pagrindinių šaltinių. Tai bus biudžetas, patvirtintas sutartimis. Visi kiti papildomi pinigai bus skirti skolų grąžinimui. Kol kas esame sutarę su keliais krepšininkais, bet nesirašysime nieko tol, kol nepajudinsime įsiskolinimų. Laukti liko nebe daug. Dalyvaujame VTB Vieningoje lygoje dar ir dėl to, kad tos skolos tirptų greičiau. Daugiau jokių optimistinių biudžetų.

– Ar Kėdainių rajono savivaldybė nekėlė ultimatumo dėl dalyvavimo VTB „Vieningoje“ lygoje?

– Nekėlė, apie savo sprendimą rajono merą informavome prieš siųsdami aplikaciją. Jis išreiškė palaikymą. Žinau, kad jis tokios pačios nuomonės ir dabar. Nesuprantu kalbų, kad savivaldybė turi nutraukti paramą. Kodėl? Juk pinigus gauna klubai, kurie žaidžia už savo miestą ir garbę. „Nevėžio“ varžybos Kėdainių rajone yra lankomiausias periodinis renginys, vidutiniškai sutraukiantis per 1000 žiūrovų. Visi norime tą skaičių bent jau išlaikyti.

– Ar 4 ratų sistema LKL Jums buvo staigmena?

– Nė kiek. Mūsų klubas pats balsavo už 4 ratus Lietuvos krepšinio lygoje. Esame tame pačiame laive su lygos vadovais – LKL turi būti prioritetas, o tarptautinius turnyrus klubai renkasi savo nuožiūra.

– Spaudoje pasirodė atgarsiai, kad žaisite ir BBL čempionate. Ar tai tiesa?

– Mes žaisime arba VTB, arba BBL. Jeigu VTB artimiausiu metu nuspręs, kad keičiasi lygos formatas ir mažinamas komandų skaičius, tada pasiliksime prie Baltijos lygos varžybų. Taip ir pasakėme BBL direktoriui. Beje, girdėjau ten dalyvaus ir Maskvos „Dinamo“? Vėl negerai, Rusija...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių