„Nevėžis“ pratęsė „Šiaulių“ pralaimėjimų seriją

  • Teksto dydis:

Keturiais pralaimėjimais „Betsafe–LKL“ čempionatą pradėjęs Kėdainių „Nevėžis“ (3-4) įgauna pagreitį. Vladislavas Koreniukas prieš savo buvusią komandą sužaidė geriausias karjeros LKL rungtynes ir „Nevėžis“ išvykoje 90:57 pranoko „Šiaulius“ (2-7).

„Nevėžis“ laimėjo trečias rungtynes paeiliui, „Šiauliai“ patyrė jau šeštą nesėkmę iš eilės. Pastarąjį kartą pergale nacionalinėse pirmenybėse „Šiauliai“ džiaugėsi rugsėjo pabaigoje.

„Prieš sezoną žinojome, kad neturime daug patirties, – sakė Antanas Sireika. – Turime daug entuziazmo, noro. Bet jei kažkuris žaidėjas iškrenta iš rikiuotės – šią savaitę kelis išguldė roto virusas – labai sunku sustyguoti žaidimą. Mes turime žaisti ne patirtimi, su entuziazmu, greičiu, degimu. Jei to nėra, sunku kažką sukurti.“

V.Koreniukas praėjusį sezoną vilkėjo „Šiaulių“ marškinėlius, o šį vakarą skandino savo buvusią komandą. Ukrainietis per 27 minutes pelnė 23 taškus (10/13 dvitaškių), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus – tai geriausias rezultatas per jo antrą sezoną LKL pirmenybėse.

„Manau, kad jis turėjo papildomos motyvacijos žaisti prieš savo buvusią komandą ir jam tai pavyko, – teigė „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka. – Neplanavome žaisti per jį. „Šiauliai“ turi Birutį, prieš jį nėra lengva žaisti vienas prieš vieną, bet Koreniukas pataikė gerus metimus. Tikiuosi iš jo ir toliau tokio žaidimo.“

Vien per pirmą kėlinį V.Koreniukas surinko 8 taškus, nors jo taškų vidurkis šį sezoną tesiekė 6,8. Nuo susitikimo pradžios dominavęs „Nevėžis“ besibaigiant kėliniui pirmavo 27:15.

Svečiai pataikė pirmus 6 tolimus metimus iš 8 ir įpusėjus antram kėliniui turėjo jau 18 taškų pranašumą – 43:25.

V.Koreniukas po pertraukos tęsė savo pasirodymą, dvi atakas iš eilės sėkmingai užbaigė latvis Rihardas Kuksikas ir „Nevėžio“ persvara perkopė 30 taškų ribą – 64:33 (27 min.).

Prie „Nevėžio“ pergalės solidžiai prisidėjo Valerijus Lichodėjus – 15 taškų ir 7 rezultatyvūs perdavimai. R.Kuksikas surinko 13 taškų. Rezultatyviausiu lygos krepšininku iki šio susitikimo buvęs Malcolmas Grantas tepelnė 6 taškus, bet jo indėlio „Nevėžiui“ neprireikė.

„Šiauliams“ 16 taškų surinko Laurynas Birutis (8 atkovoti kamuoliai), Giedrius Stankevičius pridėjo 10 taškų, Arminas Urbutis – 7.

Į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą patekęs L.Birutis sunkiai tvarkėsi su V.Koreniuku, tad A.Sireika buvo priverstas į aikštę mesti Vytautą Šarakauską. Aukštaūgis gydosi kojos traumą ir buvo skelbta, kad bent savaitę nežais.

Vis dėlto ir V.Šarakauskas, iki šių rungtynių buvęs geriausias „Betsafe–LKL“ kovotojas dėl kamuolių, nesugebėjo sustabdyti 209 cm ūgio V.Koreniuko. Aikštę V.Šarakauskas paliko vos su 1 atkovotu kamuoliu.

„Nevėžis“ iš baudos aikštelės surinko 38 taškus, „Šiauliai“ – 22.

„Šiauliai“ vertėsi be vieno lyderių Nicko Zeislofto – rankos traumą patyręs gynėjas nežais apie du mėnesius. Amerikietis šį sezoną vidutiniškai renka po 11,3 taško.

Šios rungtynės turėjo vykti penktajame „Betsafe–LKL“ ture, bet dėl „Nevėžio“ dalyvavimo FIBA Europos taurės turnyre buvo nukeltos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių