Šaro žaibai – absurdiškai klydusiems teisėjams

Šarūnas Jasikevičius po rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ paspaudė rankas teisėjams. Tačiau tai Kauno „Žalgirio“ treneris darė labai nenoromis, nepamiršdamas papriekaištauti dėl keistų jų sprendimų.

23 baudų metimai ir 20 taiklių. Prieš 2 baudos metimų ir vieną taiklų. Tokiais neįtikėtinais rodikliais pasirodymą Eurolygos mače baigė Izraelio ir Lietuvos čempionai. Namuose žaisdami kauniečiai metė vos dvi baudas! Šis ir kiti skaičiai puikiai iliustravo Š.Jasikevičiaus pykčio priežastį. Tačiau pirmiausia kaltę treneris prisiėmė pats.

- Kaip vertinate rungtynes?

- Nuo Stambulo iki šio vakaro padariau klaidų ruošdamas komandą, nes ji buvo neatpažįstama, ypač pirmoje dalyje. Negaliu pasakyti, kur padariau klaidų, bet „Maccabi“ nuo pirmų minučių mus pranoko energija ir fiziniu kontaktu, nors tai ir akcentavome. Daugumoje situacijų jie buvo greitesni, o vėliau ėmė gerai pataikyti. Nemalonu žiūrėti į mestų baudų skaičių, nes jeigu vyrai susikuria progas 33 tritaškiams, vadinasi jie veržiasi. Vadinasi yra agresyvumas, niekas nestovi vietoje. L.Westermanno techninė pražanga buvo absurdiška, nes jis tik rodė, jog Goudelockas buvo įspėtas kartą ir vis tiek toliau tą patį daro. Eurolygoje yra 16 klubų ir „Žalgiris“ visada bus mažesnė ekipa – su mažesniu biudžetu ir panašiai. Per ketverias rungtynes iš Eurolygos negavome jokios pagarbos.

– Šį sezoną turite metikų, bet pagal pataikymą Eurolygoje esate paskutiniai.

– Šis sezonas dar yra tik ketverios rungtynės. Dar anksti spręsti. Man gaila, nes žinojome, jog turėsime gerą šansą laimėti. Gaila ir dėl rungtynių Atėnuose. Galbūt aš daug reikalauju, nors kalbame apie „Panathinaikos“ ir „Maccabi“. Jeigu norime kažką pasiekti, turime nugalėti grandus.

– A.Limai sezono pradžia klostosi prastokai. Kokios to priežastys?

– Sunku atsakyti, reikia kalbėtis su juo. 7 minutės, nė vieno atkovoto kamuolio, gana prasta energija. Tikrai žinau, kokiose komandose jis žaidė anksčiau ir kas buvo reikalaujama. Mes reikalaujame šiek tiek daugiau, bet panašumų vis tiek yra. Naujiems žaidėjams yra sunku įsipaišyti į komandą.

– Atsiminus epizodą, kai turėjote komandinių pražangų, jų nepanaudojote ir leidote varžovams pelnyti du taškus į pražanga. Ar tai buvo vienas esminių momentų?

– Tai buvo vienas iš daugelio epizodų. Kažkur mums trūksta patirties, kažkur susiklausymo, kažkur neparuošiu komandos. Ši Eurolyga yra negailestinga ir čia žaidžia tik geriausi. Mes toliau kausimės.

– Kaip jums savo auklėtiniams sekasi skiepyti nugalėtojų mentalitetą?

– Sunku, nes iki šiol esame laimėję tik vienas rungtynes iš keturių. Komanda yra jauna. Labai blogai, kad trys įžaidėjai yra jauni, blogai, jog pagrindinis „centras“ yra jaunas. Bet kažko panašaus mums ir reikėjo. Tuos žaidėjus pasirinkau aš ir visa atsakomybė krenta ant mano pečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas..

jonas.. portretas
baik Sharai baik, niekad nekaltink teiseju..

Saulius aš

Saulius aš portretas
Šarai aš manau jai tu padarei ranka tiems teisėjams tai traukis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių