P. Jacksonas: beveik visada jaučiau K. Bryanto neapykantą

Ilgus metus Los Andželo „Lakers“ komandoje Kobe Bryantą treniravęs Philas Jacksonas apie vieną garsiausių savo auklėtinių turi dviprasmiškų prisiminimų. Nors kartu su „Lakers“ superžvaigžde jis penkis kartus tapo NBA čempionu, santykiai tarp trenerio ir aikštingo krepšininko niekuomet nebuvo draugiški.

Kadangi neseniai duotame interviu Jacksono darbo metodus ir aroganciją sukritikavo pats Kobe, klausimo apie santykius su K.Bryantu netrukus sulaukė ir pats krepšinio specialistas, šiuo metu einantis Niujorko „Knicks“ prezidento pareigas.

„Ak, mano geras draugas K.Bryantas... Aš beveik visada jaučiau nuo jo sklindančią neapykantą man. Ir suprantu, kad jis jautėsi įžeistas, kuomet savo knygoje „Paskutinis sezonas“ jį pavadinau nesuvaldomu, netreniruojamu. Ir iš tikrųjų, mes nuolat nesutarėme. Jis norėjo daugiau laisvės, o aš – daugiau disciplinos, kas yra normalu įvairiuose krepšinio lygiuose“, – atvirai kalbėjo 69-erių P.Jacksonas.

Visgi netrukus treneris pridūrė, kad asmeninius nesutarimus su K.Bryantu jam pavykdavo nustumti į antrą planą.

„Kuomet „Lakers“ klube pradėjau antrą savo karjeros etapą, mes su Kobe stengėmės susigyventi. Aš jam suteikiau daugiau laisvės, jeigu jis tik laikydavosi trikampio puolimo principų. Ir taip mes laimėjome dar du žiedus. Bet kuriuo atveju K.Bryantą aš laikau puikiu žaidėju, protingu žmogumi ir išskirtine persona“, – pažymėjo 11 NBA čempionų titulų su savo treniruojamomis komandomis iškovojęs P.Jacksonas.

„Lakers“ komandai su vieno sezono pertrauka jis vadovavo nuo 1999 iki 2011 m. Tik 2004-2005 m. sezone komandos vairą iš jo laikinai buvo perėmęs Rudy Tomjanovichius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių