Palangoje krepšininkai neatostogaus

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Dainius Adomaitis dar kartą pakoregavo kandidatų, kviečiamų į pirmą treniruočių stovyklą, sąrašą.

Pakvietė ir E.Bendžių

Naujas veidas – praeitą sezoną Ispanijoje, Santjago de Kompostelos "Obradoiro" komandai atstovavęs 27 metų 203 cm ūgio klaipėdietis Eimantas Bandžius, galintis žaisti lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

"Šiuo metu dar neaišku, kada prie mūsų prisijungs Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis. Federacija aktyviai bendrauja ir su pačiais krepšininkais, ir su Indianos "Pacers" klubo, į kurį persikėlė Domantas, atstovais. Kol kas neturime jokios konkrečios informacijos, todėl, kad treniruotės būtų visavertės, ieškojome papildomų žaidėjų. E.Bendžius buvo arčiausiai rinktinės durų tuo atveju, jeigu kiltų problemų dėl kitų kandidatų į rinktinę. Kita svarbi priežastis – perspektyva: neaišku, ar rudenį, kai teks žaisti pasaulio čempionato atrankos rungtynes, galės padėti rinktinei Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis, Edgaras Ulanovas, todėl jau dabar norime įtraukti E.Bendžių į pratybas", – sakė D.Adomaitis.

Vėluos keturi žaidėjai

Liepos 21 d. į Palangoje prasidėsiančią treniruočių stovyklą taip pat susirinks gynėjai Lukas Lekavičius, Adas Juškevičius, Martynas Gecevičius, Marius Grigonis, Mindaugas Girdžiūnas ir Artūras Milaknis, puolėjai M.Kuzminskas, E.Ulanovas, Deividas Gailius ir Rokas Giedraitis bei vidurio puolėjai Jonas Valančiūnas, Artūras Gudaitis, Evaldas Kairys ir Martynas Sajus.

Pasak D.Adomaičio, gynėjas Mantas Kalnietis atvyks liepos 24-ąją, puolėjas J.Mačiulis – 30 d., tuo metu tikimasi sulaukti ir D.Motiejūno bei D.Sabonio.

Rugpjūčio 4–5 d. Klaipėdoje numatytas tarptautinis turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos, Lenkijos, Gruzijos ir Latvijos nacionalinės komandos.

Latviai jau treniruojasi

Antrą kartą su Latvijos krepšininkais, kurie į darbą kibo anksčiau – liepos 17-ąją, mūsiškiai susitiks rugpjūčio 19-ąją Rygoje. Pasak Latvijos krepšinio sąjungos vadovo Valdžio Voino, visi bilietai į šį mačą jau parduoti.

Trenerio Ainaro Bagatskio vadovaujama kariauna planuoja pirmas kontrolines rungtynes žaisti kitą savaitę Tamperėje su suomiais.

"Smagu susitikti su bičiuliais. Pirma treniruotė man buvo įdomi, treneris parengė senokai nematytų pratimų", – teigė legionierius iš NBA, Niujorko "Knicks" ekipos 221 cm ūgio vidurio puolėjas Kristapas Puorzingis.

"Kaip dauguma tikrų sporto profesionalų, nemėgstu kalbėti apie tolimą ateitį, todėl – jokių prognozių. Šiemetis "EuroBasket" finalo turnyras mums – dar vienas šansas įrodyti, kad Latvijos krepšinis žengia į priekį", – pareiškė A.Bagatskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių