Panevėžyje bus siekiama baudų mėtymo Gineso rekordo

  • Teksto dydis:

Daugiausia mestų ir pataikytų krepšinio baudų per 12 valandų bei masiškiausias baudų metimas – mažiausiai į du Gineso įrašus nusitaikė panevėžiečiai, organizuojantys rekordo siekimo renginį rugpjūčio 27 d. „Cido“ arenoje.

„Juokaujama, kad krepšinis yra antroji Lietuvos religija, tačiau šiame pokšte yra itin daug tiesos. Tik paskelbę apie baudų mėtymo rekordo siekimą, patikrinome Gineso rekordų knygą. Tokio baudų mėtymo rekordo, kurio sieksime, joje nėra užfiksuota. Tai yra puiki proga visiems panevėžiečiams ne tik parodyti, kaip jie myli krepšinį, bet ir prisidėti prie miesto vardo garsinimo pasaulyje“, – sakė „Cido“ arenos vadovas Tomas Inčikas.

Pasak T. Inčiko, Gineso rekordų knygoje šiuo metu yra užfiksuoti tik asmeniniai mėtymo rekordai, pavyzdžiui, baudų mėtymo per vieną valandą ar tritaškių per 24 valandas.

Tai bus jau antrasis pasaulio rekordo siekimas „Cido“ arenoje. Praėjusių metų rugsėjį 251 dviratininkai per 24 valandas drauge įveikė 648 kilometrus. Šis pasiekimas yra pripažintas Lietuvos rekordu, oficialaus Gineso rekordų knygos atsakymo tebėra laukiama.

Užsiregistravę „Rekordo siekime kartu“ renginyje galės pasirinkti krepšinio baudų metimų skaičių: 10, 20, 25, 30 ar daugiau metimų. Visiems rekordo siekimo dalyviams bus skirtas laikas pagal pasirinktą metimų skaičių.

Renginys prasidės 10 val. ryto. Pageidaujantys dalyvauti kviečiami užpildyti paraišką: https://goo.gl/GU48qs

Krepšinio baudų mėtymo rekordo siekimas taps vienu iš rugpjūčio 27-28 d. Panevėžyje įvyksiančių sporto ir pramogų renginių, tarp kurių – pasaulio ultratriatlono čempionatas, gatvės krepšinio varžybos, naktiniai teniso ir futbolo turnyrai bei žymių Lietuvos atlikėjų koncertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių