Pataikytų tritaškių sezono rekordą pagerinusios „Pieno žvaigždės“ palaužė „Neptūną“

  • Teksto dydis:

Įspūdingą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (12-9) ekipa, kuri svečiuose 103:89 (26:21, 27:19, 30:20, 20:29) pranoko Klaipėdos „Neptūną“ (16-5). Pasvaliečiams tai buvo jau penktoji pergalė iš eilės ir 8-oji per pastarąsias devynerias rungtynes.

Pasvaliečiai šį vakarą pataikė 19 tritaškių iš 35 (54 proc.) bei pagerino LKL sezono rekordą. Prieš tai šis pasiekimas priklausė Prienų „Skycop“ krepšininkams, kurie buvo atseikėję 17 tolimų metimų.

Palyginimui, „Neptūnas“ šiame susitikime iš toli atakavo viso labo 19 proc. taiklumu – tikslą pasiekė 7 tritaškiai iš 36.

Svečiai iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje. Ivars Zvigurs pataikė dvitaškį, Dagoberto Pena du tritaškius iš eilės, dar vieną tolimą šūvį pridėjo Žygimantas Skučas ir 11:0 spurtavusios „Pieno žvaigždės“ nutolo 13 taškų persvara (39:26).

Gedimino Petrausko auklėtiniai rungtynes uždarė po ilgosios pertraukos. Karolis Petrukonis realizavo dvitaškį, Jay Threattas realizavo baudų metimus, Vytautas Šulskis pridėjo tritaškį, o svečių atkarpą vainikavo K. Petrukonio taškai su pražanga ir atstumas tarp komandų tapo triuškinamas – 66:44.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po D. Penos taškų skirtumas jau tapo nepadorus – komandas skyrė 28 taškai (90:62). Vis tik rungtynėms artėjant į pabaigą klaipėdiečiai sugebėjo sumažinti deficitą.

Karjeros rungtynes nugalėtojų gretose sužaidė latvis I. Zvigurs. Jis pelnė 29 taškus (4/7 dvitaškių, 5/5 tritaškių, 6/8 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.

„Neptūnas“: Jerai Grantas 19, Laimonas Kisielius 17, Deividas Gailius 16, Gytis Masiulis 13.

„Pieno žvaigždės“: Ivars Zvigurs 29, Tomas Lekūnas 17, Jay Threattas 13, Dagoberto Pena ir Žygimantas Skučas po 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> gerai

> gerai portretas
Tai, kad nėra Lietuvoje futbolo! 133 vieta, tarp Angolos ir Jemeno. Nebejuokinkit! Lietuvoje profesonaliu krepšininkų algos 3 kartus didesnės, nei spirdžių. Atitinkamai ir žaidimo kokybė bei reginys.

Lexa lieva

Lexa lieva portretas
Manau nepalūžo

Gerai

Gerai portretas
apie futbolą reikia galvot Klaipėdoj o ne ta neptuna visur kišt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių