Pirmasis keturračių ralis – naktį

Miškų ir bekelių chuliganais vadinti keturračių mėgėjai pirmą kartą oficialiai galėjo išlieti energiją naktiniame ralyje.

Lenktynių organizatoriai –  klubo "ATV fanai" nariai maloniai nustebo, kad renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo. Į jį suplūdo greičio mėgėjai iš visos Lietuvos, atvyko ir pora ekipažų iš Latvijos.

Prie Kairių poligono įrengtoje trasoje keturračių ir vadinamųjų enduro motociklų savininkai susirinko savaitgalį.

"Renginyje dalyvavo ir profesionalūs sportininkai, ir mėgėjai. Buvo parengti du greičio ruožai ir viena orientacinė trasa. Ralis prasidėjo 8,5 km ilgio greičio ruožo startu", – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Rimantas Stapulionis.

Šiame ruože buvo įrengti galingi prožektoriai, todėl įspūdingų lenktynių vaizdai kaitino žiūrovų nuotaiką.

Pasigalynėję greičio ruože, motociklai buvo išsiųsti į orientacinį ralį.

"Trasos ilgis buvo 130 km. Dalyviams buvo duota užduotis pagal navigacijos duomenis surasti konkrečius taškus, kur buvo paslėpti specialūs ženklai. Dalyviai turėjo nusifotografuoti prie jų", – aiškino R.Stapulionis.

Kad naktį nenutiktų nelaimių, dalyviai buvo sugrupuoti po du.

"Tad iš viso ralyje dalyvavo 44 lenktynininkai, kurie sudarė 22 ekipažus. Vyrams teko surasti pievoje numestą plytelę su specialiu ženklu, o po keliu esančioje pralaidoje rasti kitą ženklą" – apie ralio užduotis kalbėjo renginio organizatorius.

Apie 1 val. nakties sugrįžę iš orientacinio ralio, dalyviai privalėjo dar kartą pasivaržyti greičio ruože. Tik tuomet buvo susumuoti rezultatai.

Dalyvių saugumui užtikrinti renginyje budėjo greitosios medicininės pagalbos ekipažas.

Vienas 50 tūkst. litų vertės motociklas renginio metu trenkėsi į pušį, vairuotojas nenukentėjo. Kitas ralio dalyvis su motociklu nuskriejo į upelį. Jis taip pat traumų išvengė.

"Naktinio ralio nugalėtojais tapo vilniečių komanda "Angry birds". Tomui Kaubrui ir Pauliui Vaišneideriui buvo įteikta Klaipėdos mero įsteigta nugalėtojų taurė", – teigė R.Stapulionis.

Kadangi taurė yra pereinamoji, tikimasi, kad renginys gyvuos ilgai ir jau kitais metais į jį galės susirinkti ne tik dalyviai, bet ir žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių