Pirmasis sprendimas – trenerių štabe

  • Teksto dydis:

Į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) uždarymo šventę šiandien Šarūnas Jasikevičius važiuos veikiausiai jau tvirtai žinodamas, kur dirbs kitą sezoną. 41 metų kauniečiui pasiūlyta nauja, kur kas vertingesnė sutartis su Kauno "Žalgiriu".

19-ąjį šalies čempiono titulą vos prieš keletą dienų iškovojęs "Žalgirio" klubas nutarė nedelsti. Lipdyti kito sezono ekipą kauniečiai ėmėsi nuo pasiūlymo treneriui. Š.Jasikevičius dar turėjo galiojančią sutartį kitam sezonui, tačiau klubo vadovai pateikė naują sutartį dvejiems metams. Teigiama, jog maždaug 200 tūkst. eurų per sezoną uždirbti turėjęs Šaras, kitąmet gaus apie 2,5 karto daugiau.

Gerinti sąlygas kauniečius paskatino puikūs trenerio su "Žalgiriu" pasiekti rezultatai. LKL čempionai apgynė šalies čempionų titulus bei susigrąžino Lietuvos krepšinio federacijos (Karaliaus Mindaugo) taurę, o Eurolygos turnyre pateko tarp dešimties pajėgiausių žemyno klubų.

Š.Jasikevičius vyriausiuoju ekipos treneriu tapo 2016 m. sausį, kai poste pakeitė atsistatydinusį Gintarą Krapiką. Pirmąją to sezono dalį jis dirbo G.Krapiko asistentu.

Gerinti sąlygas kauniečius paskatino puikūs trenerio su "Žalgiriu" pasiekti rezultatai.

Š.Jasikevičiui pasiūlyta alga vadinama didžiausia suma, mokėta bet kuriam "Žalgirio" trenerių, tačiau Šaras buvo sulaukęs finansiškai patrauklesnių kvietimų. Jam kur kas vertingesnę sutartį siūlė Izraelio krepšinio milžinas Tel Avivo "Maccabi". Šis, į gilią krizę patekęs klubas, su kauniečiu aikštėje buvo pasiekęs ne vieną skambią pergalę, tad su juo siejo viltis ir trenerio poste. Perspektyvų specialistą kalbino ir "Barcelona", tačiau Ispanijos klubas nesugebėjo jo įtikinti.

Likti apsisprendęs treneris turėtų aktyviai prisidėti prie "Žalgirio" sudėties formavimo. Kauną už finansinę išpirką turėtų palikti kur kas pelningesnio pasiūlymo sulaukęs įžaidėjas iš Prancūzijos Leo Westermannas. Panaši ir australo Brocko Motumo situacija. Praėjusią savaitę žaidėjo karjerą baigęs Robertas Javtokas veikiausiai liks dirbti klubo administracijoje. Brazilas Augusto Lima veikiausiai grįš į Madrido "Real", iš kur ir buvo išnuomotas. Tikėtina, kad naujo karjeros tęsinio ieškosis ir gynėjas Renaldas Seibutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių