V. Garasto taurė: „Lietuvos rytas“ neatlaikė „Žalgirio“ spaudimo – 66:70

  • Teksto dydis:

Mačo pradžioje taškus žalgiriečiai rinko iš po krepšio. Robertas Javtokas įmetė puskablį kaire ranka, taip pat išnaudojo Vaido Kariniausko idealų perdavimą, o po to surado po krepšiu įkertantį Darių Songailą – 7:10.

Trys V.Kariniausko baudų metimai ir Artūro Milaknio tritaškis lygino rezultatą – 13:13.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą kauniečiai puikiai gynėsi, o puolime baudą įmetęs Siimas-Sanderis Vene dar ir sulaukė perdavimo iš Vytenio Lipkevičiaus. Taip pat kovingai žaidė Lukas Lekavičius, nusiėmęs kamuolį puolime ir po dešimties sekundžių užbaigęs paskutinę pirmojo kėlinio ataką – 18:15.

Pertraukėlė tarp kėlinių nesumažino „Žalgirio“ apsukų. Artūras Gudaitis pelnė dvitaškį su pražanga, A.Milaknis ir V.Lipkevičius atliko tikslius perdavimus S.Vene ir A.Gudaičiui – 25:15.

Tačiau tada neįtikėtiną tritaškį iš kampo su sirena pataikė Martynas Gecevičius ir, panašu, kad šis epizodas vilniečiams atrišo rankas. Nors V.Lipkevičiaus ir A.Gudaičio baudų metimai leido pirmauti 28:21, bet M.Gecevičius pataikė dar 2 tritaškius ir atkarpą 1:14 pralaimėjęs „Žalgiris“ jau atsilikinėjo 29:35.

Prieš pat didžiąją pertrauką varžovų spurtas buvo sustabdytas. Jamesas Andersonas dėjimu drebino „Lietuvos ryto“ krepšį, pridėjo tritaškį iš kampo, o V.Kariniauskas taikliu dvitaškiu užbaigė antrąjį kėlinį – 36:37.

Trečiojo kėlinio pradžioje M.Gecevičius ir J.Andersonas apsikeitė taikliais tritaškiais metimais, bet po to net šešias minutes taškus rinko tik Vilniaus ekipos krepšininkai – 39:53.

Dažnai klydusių žalgiriečių gretose tylą nutraukė A.Gudaičio baudų metimai ir ryžtingas S.Vene reidas pro galinę liniją, užsibaigęs dvitaškiu su pražanga. Neutralizavę varžovų puolimą kauniečiai per paskutines 8 sekundes dar nuskubėjo į priekį ir pražanga sustabdytas S.Vene švelnino rezultatą – 46:53.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui S.Vene pelnė septintąjį tašką iš eilės, į dešinę pusę prasiveržė V.Kariniauskas, o perėmus kamuolį J.Andersonas pataikė dvitaškį su pražanga. Pagirtinai kelias minutes gynyboje dirbę žalgiriečiai pelnė šešioliktąjį tašką be atsako, kai po V.Kariniausko perdavimo įmetė A.Gudaitis – 55:53.

Į aikštę grįžęs R.Javtokas iškart pasižymėjo, tris baudas sumetė D.Songaila (60:57), o J.Andersonas pelnė dar 4 taškus – 64:62.

Rungtynių pabaigoje tvyrojo įtampa (tik po 1 baudą pataikė V.Lipkevičius ir D.Songaila), bet neblogai gindamiesi žalgiriečiai neleido varžovams persverti rezultato.

Galiausiai likus žaisti 30 sekundžių ir esant lygiam rezultatui, V.Kariniauskas smeigė lemiamą tritaškį, o tašką rungtynėse padėjo J.Andersonas – 70:66.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ramas9999

ramas9999 portretas
aciu jums zalgiriuk :) malaca musu komandike :) ZALGIRIS BUWO IR YRA IR BUS GERIAUSIA LIETUVOS IR GALBUT NETIK LT KOMANDA GERIAUSIA KAD IR KIEK DUOBIU BUTU BET ZALGIRIS YRA GERA KOM ANDA :D

Su pergale

Su pergale portretas
saunuoliai zaidejai,su pergale,seniui gedvydui vel antausis,rengdamas samokslus pries Zalgiri vel padareytas su reksniu seskumi,komandai noreciau matyti vadovavaujanti Sara,nes turnyre Kaune,komanda geriau atrode,o dabar chaosas,tiek puolima ,tiek gynyboje..

sveikinimai

sveikinimai   portretas
Žalgiriui, negalima niekada pasiduoti lietryčiui, ypač, kai jam vadovauja keršto ištroškęs Šeškus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių