A. Ponkrašovas: žaidėjai įsitikinę, kad dalyvaus Europos čempionate

Rusijos rinktinės gynėjas Antonas Ponkrašovas stengiasi nedramatizuoti fakto, kad šalies krepšinio federacijos diskvalifikavimas nacionalinei komandai gali užkirsti kelią dalyvauti Europos čempionate.

„Žaidėjams, kaip ir visiems kitiems, naujiena apie federacijos diskvalifikavimą tapo šoku. Visi buvo sukrėsti, kad treniruočių procesą turi tęsti laukdami, ar komandai bus leista dalyvauti Europos čempionate, – Rusijos žiniasklaidai sakė 29-erių metų 200 cm ūgio gynėjas. – Visgi esu įsitikinęs, kad tai tik laikina nuobauda ir galutinis sprendimas mums bus palankus. Turime stengtis nekreipti dėmesio į situaciją ir koncentruotis ties pasirengimu.“

Anot A.Ponkrašovo, po žinios apie diskvalifikaciją pasipylė daug komentarų, tačiau situacijai ištaisyti turi būti imtasi ne kalbų, o darbų.

„Dabar savo poziciją išsako daug kas, tačiau visa tai yra tik žodžiai. Reikia sulaukti tolimesnių Rusijos pusės veiksmų, FIBA sprendimo iš Tokijo, ir tik tada kalbėti kažką konkretesnio“, – reziumavo krepšininkas.

Primename, kad dėl sumaišties Rusijos krepšinio federacijoje FIBA nusprendė diskvalifikuoti šią organizaciją. Jeigu padėtis nepasikeis, rusai negalės dalyvauti jokiuose FIBA organizuojamuose turnyruose. Tarp jų, ir Europos krepšinio čempionate, kuriame bus kovojama dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių