R. Kurtinaitis – geriausias VTB Vieningosios lygos treneris

  • Teksto dydis:

Vyriausiajam Maskvos srities „Chimki“ komandos treneriui Rimui Kurtinaičiui atiteko 2013/2014 m. VTB Vieningosios lygos „Metų trenerio“ apdovanojimas.

Šios nominacijos prizą lyga įsteigė tik šį sezoną, o laimėtoją išrinko lygos tarybos ekspertų komisija, kurią sudarė septynios garsios krepšinio asmenybės iš skirtingų čempionate dalyvaujančių valstybių: Ivanas Jedeško (Rusija), Jiri Zidekas (Čekija), Ilona Korstin (Rusija), Armandas Kraulinis (Latvija), Tomas Pačėsas (Lietuva), Sergejus Tarakanovas (Rusija) ir Heino Endenas (Estija).

Rimas Kurtinaitis surinko daugiausiai lygos ekspertų balsų (4 iš 7). Lietuvis pralenkė antroje vietoje likusį Kazanės UNICS trenerį Andrea Trinchierri (2 balsai) ir Maskvos CSKA strategą Ettorę Messiną (1 balsas).

„Individualių apdovanojimų specialiai nesivaikau, – pažymėjo Kurtinaitis. – Aš tiesiog atlieku savo darbą ir stengiuosi tai padaryti kuo geriau. Tačiau neslėpsiu, esu labai patenkintas. VTB Vieningoje lygoje žaidžia ne tik Rusijos, bet ir kitų Rytų Europos šalių komandos, todėl būti išrinktam geriausiu reguliariojo sezono treneriu tikrai malonu. Tai apdovanojimas visai mūsų komandai, juk mes esame vienas kumštis“.

Reguliariajame sezone Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ komanda laimėjo B grupės turnyrą ir pasiekė „amžiną“ lygos rekordą – laimėjo visas 18 žaistų rungtynių. Pamaskvės ekipa du kartus (namie ir išvykoje) sugebėjo nugalėti čempionės titulą ginančią CSKA komandą. Kurtinaičio auklėtiniai iškovojo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį ir, daugelio specialistų nuomone, yra vieni iš pagrindinių pretendentų laimėti pirmenybes.

„Metų trenerio“ prizas Kurtinaičiui bus įteiktas atkrintamųjų varžybų metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių