R. Kurtinaitis: pralaimėjimą lėmė prastas žaidimas vienas prieš vieną

Po dramatiškai, bet nesėkmingai pasibaigusių pirmųjų Europos krepšinio taurės (EuroCup) antrojo etapo rungtynių Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos treneris Rimas Kurtinaitis teigė, kad pralaimėjimą lėmė prastas žaidimas vienas prieš vieną.

Vilniaus klubas trečiadienį namuose 96:98 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) krepšininkams.

Lemiamu momentu „Lietuvos rytas“ turėjo galimybę išlyginti ar perverti rezultatą, bet prarado kamuolį tiesiog jį išsimesdami iš užribio.

„Per lėtai atsidengėme, per vėlai išsimetėme ir taip gavosi. Tai yra techniniai dalykai. Buvo paruošta mūsų standartinė situacija, kuomet visi žino, ką daryti, tiesiog pritrūko greičio“, - spaudos konferencijoje sakė R. Kurtinaitis.

Vilniaus ekipos strategas teigė, kad varžovai nustebino geru poziciniu žaidimu, o pralaimėjimą lėmė prastas žaidimas vienas prieš vieną. Ypač „Lietuvos rytui“ daug bėdų padarė Kyle'as Kuričius, surinkęs net 30 taškų.

„Žinojome, kad „Zenit“ ekipa žaidžia greitai. Dažniausiai jie atakuoja arba greitai, arba ankstyvam puolime. Tikrai nustebino jų pozicinis žaidimas. Jie pataikė daug sunkių metimų, ypač nesusitvarkėme su K. Kuričiumi. Turėjome problemų žaisdami vienas prieš vieną ir tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis“, - kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“ treneris taip pat pasigedo didesnio atakuojančių gynėjų indėlio.

„Gaila, kad šiose rungtynėse nesuradome savo antros pozicijos žaidėjų, kurie turėtų labiau padėti komandai. Apskritai, problema buvo ne puolimas, o gynyba. Labai prastas buvo antras kėlinys, per kurį praleidome 30 taškų ir padarėme 7 klaidas. Tai buvo rungtynių lūžis. Nors sugebėjome grįžti į rungtynes ir tuo džiaugiuosi, bet visgi iki pergalės šiek tiek pritrūko“, - analizavo R. Kurtinaitis.

Antrąsias rungtynes „Lietuvos rytas“ po savaitės žais išvykoje su Miuncheno „FC Bayern“ (Vokietija) ekipa.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Slecialistas, rado sabo vietą- viską supranta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių