R. Milašius ir toliau eis LKL prezidento pareigas

Pastaruosius ketverius metus „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionatui vadovaujantis Remigijus Milašius dar bent vieną kadenciją eis lygos prezidento pareigas.

Tai paaiškėjo visuotiniame LKL susirinkime, kuriame vienas esminių klausimų ir buvo prezidento rinkimai. R. Milašius juose buvo vienintelis kandidatas.

Konferencijos metu R. Milašius atsiskaitė už nuveiktus ketverių metų darbus ir pateikė veiklos planą kitai kadencijai. R. Milašius klubų atstovų buvo išrinktas vienbalsiai.

R. Milašius savo kandidatūrą dalyvauti rinkimuose pateikė tik sezonui einant į pabaigą. Dabar prezidentas atskleidė jaučiantis, jog jam LKL organizacijoje dar liko nebaigtų darbų.

„Užverčiame ketverių metų puslapį ir viską pradedame taip, lyg nuo tos dienos, kai atėjau prieš ketverius metus. Strategiškai viskas keisis. Nebuvau entuziastas, kuris galvojo, kad liks kitai kadencijai, bet turiu dar nepadarytų darbų“, – pasakojo R. Milašius.

„Mūsų komanda išbyrėjusi. Vieni išvažiavo, kiti perėjo kažkur kitur. Nelaikėme, nepildėme komandos, nes buvo neaišku, ar aš liksiu. Dabar tie, kurie yra suplanuoti komandoje, esminiai komandos nariai sėdi šalia. Mes tęsime darbus. Varžybų direktorė Rasa Liuimienė, generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, rinkodaros vadovė Agnė, komercijos direktorius Žygis lieka. Komanda pasipildys dar kokiais 3 žmonėmis, bet jie yra laisvi. 2 žiniasklaidos atstovai, rinkodarai žmogus. Komanda pajaunės“, – kalbėjo perrinktas LKL prezidentas.

Pasibaigus LKL sezonui, tiek R. Milašius, tiek ir generalinis LKL direktorius Romualdas Brazauskas išvyko atostogų, tačiau taip pat matė didelio atgarsio sulaukusį „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko rasistinį išsišokimą. 

Tuo metu LKL į tai sureagavo itin kukliai. Išplatintame lygos pranešime buvo smerkiamas rasizmas, tačiau G. Vainausko pavardė šiame kontekste net nebuvo paminėta. Vis dėlto, dabar R. Milašius pareiškė nepateisinantis tokio G. Vainausko išsišokimo.

„Visi keliavome, visi atostogavome, ofise liko viena Agnė. Būčiau atsiliepęs ir pasakęs. Esminis dalykas – mūsų pozicija išreikšta. Kas liečia pono G. Vainausko žodžius, aš, kaip prezidentas, jų nepateisinu.

Gal jam išsprūdo, gal jis ne taip sudėliojo. Bet aš esu ir klubų atstovas, negaliu dar užvažiuoti, turiu ginti. Tie žodžiai mūsų nepuošia. Klubai ir lyga viename kontekste. Dabar pasikeitė savininkai ir gal to neeskaluokime.

„Gedvydas atidavė 20 metų krepšiniui, reikia pasakyti ačiū, buvo gražių pergalių. „Lietuvos rytas“ buvo ir čempionas, ir antroje vietoje, tad žmogui reikia nulenkti galvą, kad sukūrė ir padarė po „Statybos“. Dabar nauji savininkai. Antanas (Guoga – aut.) ne naujokas, jis grįžęs iš Australijos, rėmė rinktinę, nupirko bilietą į Stambulą, kada reikėjo sumokėti.

Jam tai prie širdies, jis kalba apie Vilniaus krepšinį, kad tai yra visų. Geri žodžiai, geras tonas. Pasiilgome intrigos. Pasiilgome salėje žiūrovų. Jeigu reikės pagalbos ar konsultacijos, mes pasiruošę padėti“, – palankiai apie „Lietuvos ryto“ dalininkų pasikeitimą atsiliepė R. Milašius.

R. Milašius LKL prezidentu tapo 2013 metais. Tuomet jis pakeitė nuo 2002 šias pareigas ėjusį Šarūną Kliokį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių