„Raptors“ strategą sužavėjęs J. Valančiūnas įsmeigė tritaškį

Įsibėgėjus Toronto „Raptors“ treniruočių stovyklai, klubo krepšininkai buvo suskirstyti į dvi komandas parodomosioms rungtynėms, kuriose pilnutėlę Viktorijos universiteto salė buvo apdovanota taikliu Jono Valančiūno tritaškiu.

Mačą starto penkete pradėjęs Lietuvos rinktinės narys žaidė 20 minučių, per kurias iš žaidimo pataikė 2/3 dvitaškių, vienintelį mestą tolimą metimą ir iš viso pelnė 11 taškų. Taip pat jis atkovojo 4 kamuolius bei sykį suklydo.

Už jį rezultatyviau rungtyniavo tik Kyle'as Wiltjeras, pataikęs 5/9 tritaškių ir surinkęs 20 taškų.

DeMaras DeRozanas šiai ekipai pelnė tik 7 taškus (3/7 metimai) bei ji 63:89 turėjo pripažinti kitos klubo žvaigždės Kyle'o Lowry atstovaujamos komandos pranašumą.

Su žurnalistais bendravęs „Raptors“ specialistas Dwane'as Casey žavėjosi J. Valančiūno forma bei džiaugėsi sėkmingu jo darbu.

„Jonas juda labai gerai, atlieka perdavimus, priima gerus sprendimus. Jis šiandien atliko puikų darbą kovodamas dėl atšokusių kamuolių puolime. Pagal tai jis yra vienas geriausių lygoje. Jam tinka šis vaidmuo mūsų žaidimo schemoje. 

J. Valančiūno žaidime svarbiausia, jog jis atliktų metimus iš patogios distancijos. Jis turi puikias rankas, yra vienas geriausių mūsų baudų metikų. Kalbant apie metimus iš toli, jis puikiai tvarkėsi prieš jį besiginant skirtingiems krepšininkams. Jonas adaptuojasi prie to, kaip mes norime žaisti. Nematau nė vieno, kuris piktintųsi mūsų žaidimu“, – kalbėjo Kanados klubo vairininkas.

Lietuvio žingsnį į priekį pastebėjusio žurnalisto nuomone, JV progresui įtakos galėjo turėti ilgai besitęsusi kritika uteniškio atžvilgiu. Visgi D. Casey dėl to nebuvo tikras. 

„To nežinau, tačiau jis atvyko puikios formos, – pažymėjo D. Casey. – Jonas yra labai imlus treniravimuisi ir savo darbą atlieka gerai, tad nežinau, jis girdėjo kažką ar negirdėjo. Apie tai mes nekalbėjome.“

„J. Valančiūnas gali dominuoti statant užtvaras ir taip sukuriant progas kitiems, taip pat gebant susikurti situaciją lengviems metimams iš po krepšio“, – teigė „Raptors“ vedlys D. DeRozanas.

Dabar Toronto ekipos jau lauks rimtesni iššūkiai. Į Havajus persikeliantys „Raptors“ krepšininkai spalio 1-ąją pradės draugiškų rungtynių ciklą dvikova su Los Andželo „Clippers“.


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBARaptors

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių