Regionų pirmenybės jau rikiuoja gretas

Net trys Kauno ekipos užbaigė Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionatą, o kiek jų liks ateinantį sezoną kol kas – nežinia. Aišku viena, kad silpnesnėmis pirmenybės netaps.

Šį sezoną Kauno rajono „Omega“ komandai pritrūko tik vieno žingsnio iki RKL turnyro aukso. Kauniečiai, treniruojami Rolando Urkio, pasiekė finalą, kur pralaimėjo seriją iki trijų pergalių Gargždų SC ekipai. Pastaroji komanda, treniruojama buvusio Kauno „Žalgirio“ krepšininko Simono Serapino, su čempionų titulais pelnė ir kelialapį į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL). Iš NKL į RKL iškrito „Palangos“ klubas, kurio vairą sezono pabaigoje perėmė kaunietis treneris Gediminas Meiliūnas. Kol kas nežinia, kaip kitą sezoną atrodys Kauno rajono kolektyvas, bet jis turėtų likti tarp favoritų.

Kitų dviejų Kauno komandų rezultatai kuklesni. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa reguliariajame sezone iškovojo 13 pergalių ir patyrė 17 nesėkmių bei užėmė 12 vietą tarp 16 ekipų. Lietuvos sporto universiteto (LSU) kolektyvas, laimėjęs vos 5 mačus iš 30, finišavo 14-as, bet išsaugojo teisę likti RKL.

Trečiosios pagal pajėgumą Lietuvoje krepšinio pirmenybės jau pradėjo pasirengimą naujam sezonui. Visos komandos gali teikti paraiškas dėl dalyvavimo 2018-2019 metų sezono turnyre. Anot lygos atstovų, prašymai priimami iki rugpjūčio 1 dienos. Komandos paraiškos su žaidėjų sąrašu laukiamos iki rugsėjo vidurio. Tačiau apie savo dalyvavimą klubai privalo pranešti iki rugpjučio.

Kaip ir praėjusiame sezone RKL čempionate komandos varžysis dviejuose divizionuose - A ir B. A divizione rungtyniaus 16 komandų, o B divizione ekipų skaičius nėra ribojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių