Rekordinę 500 sirgalių armiją surinkusi „B Tribūna“: fanų vienybė įkvepia

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda ketvirtadienį išvyksta į laikinąją sostinę, kurioje penktadienio vakarą stos į kovą su „Betsafe-LKL“ čempionato lyderiu Kauno „Žalgiriu“. Sostinės klubas kartu su sirgalių grupe „B Tribūna“ kviečia visus vilniečius keliauti drauge, nes tokia kelionė bet kokiu atveju taps istorine, o pergalės atveju – bus pasiekta stipriausių Lietuvos krepšinio pirmenybių turnyrinės lentelės viršūnė.

„Lietuvos rytas“ „Betsafe-LKL“ čempionate „Žalgirį“ 2017-2018 m. sezone nugalėjo du kartus, o pralaimėjo tik pirmąsias rungtynes „Siemens“ arenoje dar spalio mėnesį. Šį sezoną Kaune vilniečiai dar nepralaimėjo, o gruodžio 10-osios mače triumfavo 65:63.

Tąkart į neoficialius Lietuvos sporto istorijos metraščius „Lietuvos rytas“ pateko ne dėl itin saldžios pergalės prieš amžiną varžovą, bet dėl rekordinio fanų palaikymo išvykoje. Kauno „Žalgirio“ arenoje apsilankė net 500 sostinės komandos aistruolių, o tokio skaičiaus išvykos ekipos sirgalių nėra buvę jokiose sporto varžybose.

Vienas tos išvykos organizatorių ir vėliau prie klubo administracijos prisijungęs Donatas Žunda gruodį buvo itin laimingas dėl pergalės prieš „Žalgirį“, tačiau atskleidė, kad labiausiai jam įspūdį paliko fanų vienybė:

„Žinoma, pergalė prieš „Žalgirį“ pačioje rungtynių pabaigoje buvo labai įsimintina, bet labiausiai man įspūdį paliko visa ta masė žmonių, kuri buvo ypač užsivedusi ir palaikė „Lietuvos rytą“. Kai kurie žmonės į aktyvių sirgalių sektorių važiavo pirmą kartą, tačiau visi tikrai dėjo pastangas, kad komandą palaikytume vieningai. Buvo labai geras garsas, o apsidarius aplink – tik raudona spalva pasipuošę sirgaliai.

„B Tribūnai“ priklausau jau daugiau nei 10 metų ir būdamas Kaune pagalvojau, jog dėl tokių įsimintinų akimirkų aš ir palaikau sostinės klubą. Ta fanų vienybė buvo tikrai įkvepianti.“

Šiuo metu kelionei į Kauną jau yra pasiruošę daugiau nei 200 „Lietuvos ryto“ aistruolių, o surinkus keturis autobusus yra pildomas penktasis. Tai ketina būti pats didžiausias sirgalių palaikymas išvykoje darbo dieną, o didesnį fanų kiekį surinkti sutrukdė iš sekmadienio į penktadienį perkelta mačo data.

Gruodį Kaune laimėjome dviem taškais, o juos galbūt ir įmetė šeštasis komandos žaidėjas – fanai

„Teko atkakliai derėtis su viršininku, jog nepraleistume šios labai svarbios akistatos su „Žalgiriu“, – teigė vienas iš ekipos sirgalių Tomas. – Turime šansą pakilti į pirmąją vietą ir privalome juo pasinaudoti. Šį kartą mūsų bus kiek mažiau, bet tikiuosi, kad sukursime ne ką prastesnę atmosferą ir triumfuosime rungtynių pabaigoje.“

„Tai yra situacija, kai komandai mūsų reikia, o jau praėjusį kartą matėme, kad tai davė naudos. Gruodį Kaune laimėjome dviem taškais, o juos galbūt ir įmetė šeštasis komandos žaidėjas – fanai.“, – į kelionę kvietė vienas iš „B Tribūnos“ atstovų.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas kviečia visus vilniečius prisijungti prie „B Tribūnos“ arba fanų autobuso ir keliauti į mūšį su „Žalgiriu“. Pergalės atveju – pirmoji vieta „Betsafe-LKL“ čempionate likus penkiems turams, bei įsiminta kelionė namo daugiau nei 200 fanų apsuptyje. Registruotis kelionei galite susisiekę su „B“ Tribūna „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Sutinku, kad geri ir gausiai palaikantys komandą sirgaliai yra 6-asis žaidėjas. Tačiau juos per tv palaiko ir komentatorius Č., kuris [ dabar vykstančiame mače, 2-ame kėlinyje] ]aiškiai MATO pakartojime , kad teisėjai skyrė Jomantui pražangą neteisingai, [ nors aš, vienas iš 3 mlj. krepšinio žinovų dar prieš teisėjų peržiūrą, MAČIAU , kad rytietis stovėdamas vietoje , klubus stūmė į kairę , kad neleistų serbui prabėgti ]. Komentatoriui TAI ne pražanga, nors kas nors kiek nusimano apie krepšinį , ką pripažino po peržiūros ir teisėjai, TAI - pražanga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių