Rekordiniu greičiu komandą susikomplektavęs „Žalgiris“ naujokų nebeieškos

16 dienų. Tiek laiko praėjo nuo tada, kai Kauno „Žalgiris“ tapo LKL čempionu, iki to, kai kauniečiai paskelbė apie savo paskutinį pirkinį. Vakar pranešus apie sudarytą kontraktą su Royce’u O’Neale’u, „Žalgirio“ darbai laisvųjų agentų turguje yra baigti.

Dabar Kauno klubo vadovams beliko detalės – suderinti, kurie jaunieji krepšininkai bus prilipdyti prie pagrindinio dešimtuko.

Arčiausiai to, „BasketNews.lt“ žiniomis, yra Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis. Jeigu komandoje kartais neliktų Isaiah Hartensteino, dėl jo vietos konkuruotų Martynas Sajus ir Laurynas Birutis.

Likęs dešimtukas jau yra aiškus. Iš pernai metų komandoje lieka Lukas Lekavičius, Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas.

Per paskutines dvi savaites buvo sudaryti nauji kontraktai su įžaidėju Vasilije Micičiumi, lengvuoju krašto puolėju Royce’o O’Neale’u, sunkiuoju krašto puolėju Aaronu White’u ir vidurio puolėju Brandonu Daviesu.

Iš viso komandos sudėtyje bus 14-15 žaidėjų.

„Kalbant apie užsieniečių rinką, viskas, derybos baigtos, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ patvirtino „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – Derybos vyksta tik kalbant apie jaunus žaidėjus. Neaišku dėl Isaiah, norėtume, kad jis grįžtų, bet tai galutinai paaiškės po NBA Vasaros lygos, apie liepos 20 dieną. Tada dar lieka apsispręsti dėl kelių kitų jaunų žaidėjų.“

Hartensteinas NBA vasaros lygoje atstovaus Hjustono „Rockets“ komandai, kuri jį pasirinko 43-uoju šaukimu šių metų NBA naujokų biržoje. Šio klubo generalinis vadybininkas Darylas Morey jau paskelbė, kad vokietis karjerą dar tęs Europoje, tačiau Hartensteinas nepraranda vilčių praverti NBA durų per Vasaros lygą.

Bet kuriuo atveju, „Žalgiris“ dar niekada nebuvo komandos sukomplektavęs taip greitai. Kas šiemet nutiko, kad sudėtis buvo surinkta taip greitai?

„Visą sezoną apie tai kalbėjome su treneriais, – atsakė Motiejūnas. – Trenerio Šarūno nuomone, tie žaidėjai, kurie domina, liepos mėnesį pradeda „vaikščioti“ dar aktyviau. Mes anksčiau laukdavome, kad nukristų kainos, bet dabar pakilus žaidėjų kainoms NBA, aktyviai dirbant Kinijos klubams, galvojame, kad laukiant nelabai kas geriau atsirastų. Treneriai stebėjo žaidėjus visą sezoną ir atsirinko juos pagal mūsų kišenę.“

Anot Motiejūno, „Žalgirio“ biudžetas išaugs, bet tai buvo planuota jau anksčiau.

Kauniečiai po praėjusio sezono labiausiai norėjo išsaugoti Brocką Motumą ir Augusto Limą, tačiau pirmojo kaina pernelyg pakilo, o antrojo atsakymo būtų reikėję laukti labai ilgai.

„Ir jis norėjo, ir mes norėjome, bet Augusto priklauso Madrido „Real“ komandai. Jie nebuvo apsisprendę, kaip bus, jie laukė, o mes negalėjome laukti“, – paaiškino „Žalgirio“ direktorius.

Kauniečiai taip pat atsisveikino su Leo Westermannu, kuris išvyko į Maskvos CSKA, ir Renaldu Seibučiu, kurio kita karjeros stotelė dar nėra aiški.

„Žalgiris“ šią vasarą tapo kur kas atletiškesnis – O’Neale’as, White’as ir Daviesas pasižymi tuo, kad dažnai drebina varžovų krepšius dėjimais.

„Pernai to trūko, todėl normalu, kad siekėme komandą padaryti atletiškesnę, – aiškino Motiejūnas. – Dabar populiaru žaisti ir žemu, ir aukštesniu penketu, o šie krepšininkai mums suteikia daugiau laisvės keisti puolimo stilių. Edgaras (Ulanovas) gali žaisti ketvirtu numeriu, O’Neale’as irgi gali žaisti šioje pozicijoje. Jie galės žaisti ir kartu.

Su Luku ir Kevinu galime turėti labai žemą penketą, o kai įžaidėju žais Micičius – labai aukštą. Norėjome universalumo, kad galėtume keisti žaidimo stilių.“


Šiame straipsnyje: ŽalgirisKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių