R. Fernandezo trauma neužmigdė „Žalgirio“ budrumo

Madrido „Real“ ne veltui vadinamas Karališkuoju klubu. Jis ne iš tų priešininkų, kurie atleistų net ir menkiausias klaidas. Tai Eurolygos A grupės dvikovos su svečiais iš Ispanijos išvakarėse suprantantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mūšiui rengiasi itin kruopščiai.

Madrido „Real“ ne veltui vadinamas Karališkuoju klubu. Jis ne iš tų priešininkų, kurie atleistų net ir menkiausias klaidas. Tai Eurolygos A grupės dvikovos su svečiais iš Ispanijos išvakarėse suprantantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mūšiui rengiasi itin kruopščiai.

Snaiperis susikaupęs

Ažiotažą kelianti akistata tarp LKL čempionų ir „Real“ „Žalgirio“ arenoje penktadienį prasidės 19 val. 45 min.

 „Žalgirio“ vairininko Gintaro Krapiko nuomone, A grupėje su 4 pergalėmis pirmaujančiam „Real“ motyvacijos pridės praėjusią savaitę patirta pirmoji nesėkmė. Ispanai Stambule 73:75 buvo priversti pripažinti vietos „Anadolu Efes“ pranašumą.

„Visada sunku susitikti favoritus po jų pralaimėjimo. Jie bus maksimaliai susikoncentravę. Juolab kad Madrido komanda yra puikiai subalansuota ir gali smogti iš bet kurios pozicijos“, - dėstė G.Krapikas.

Tuo tarpu kauniečių snaiperis Artūras Milaknis pabrėžė manąs, kad atsakomosios rungtynės Kaune žalgiriečiams, savo taupyklėje turintiems 3 laimėjimus ir 2 nesėkmes, bus netgi sunkesnės nei pirmosios Madride, kurias „Real“ laimėjo 80:71.

„Sezono pradžioje ispanai buvo dar neįsibėgėję, o sezono eigoje jie pastebimai patobulėjo. Kad ir kaip būtų, mes žaisime savo aikštėje, todėl bandysime nudžiuginti savo aistruolius“, - kalbėjo A.Milaknis.

Snaiperio nuomone, svečiams iš Madrido, turintiems daug lygiaverčių žaidėjų, nepakenks vieno lyderių Rudy Fernandezo trauma – šis po piršto operacijos grįš tik gruodžio viduryje.

J.Mačiulis nenuolaidžiaus

„Real“ treneris Pablo Laso atkreipė dėmesį, jog „Žalgiris“ šiemet subūrė įdomią, tipiškai lietuvišką ekipą.

„Jie turi tik vieną amerikietį. Stabiliai žaidžia A.Milaknis ir dar keli gynėjai, o Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas ir Darius Songaila sudaro itin patyrusią priekinę liniją“, - dėstė P.Laso.

„Puikiai žinau, kaip sudėtinga žaisti Kaune. Ypač dėl to, kad po pralaimėjimo Sasaryje žalgiriečiai (praėjusiame ture Italijoje nusileista grupės autsaideriui „Dinamo“ 80:92 – aut. past.) mėgins reabilituotis“, - treneriui pritarė Jonas Mačiulis.

„Real“ puolėjas prisipažino, jog rungtynės gimtajame mieste, kur jis subrendo kaip krepšininkas, jam taps ypatingomis. Tačiau pabrėžė, kad kauniečiams nenuolaidžiaus.

„Turime išvengti klaidų ir likti susikaupę visas 40 min.“, - pabrėžė J.Mačiulis.

Kaune – su nuotykiais

„Žalgiris“ ir „Real“ – vienas kitam puikiai pažįstami varžovai. Pastaruoju metu ekipos susidurdavo taip dažnai, tarsi žaistų vienose nacionalinėse pirmenybėse. Penktadienio dvikova bus jau aštuntoji per dvejus metus.

Nors dažniausiai akistatos baigiasi ne kauniečių naudai, iš pastarojo vizito „Real“ neparsivežė nė taško. Šių metų balandį Eurolygos „Top 16“ etapo pabaigtuvėse „Žalgiris“ šventė pergalę 87:80.

Ne ką malonesnių asociacijų Karališkajam klubui kelia ir ankstesnis vizitas į Kauną. 2013 metų kovą ispanai „Top 16“ etapo mače išplėšė sunkią pergalę 105:104, tačiau po rungtynių „Žalgirio“ arenos prieigose kilo incidentas. Lietuvos pilietybę turintys broliai iš Latvijos Nauris ir Normundas Maciai apsižodžiavo su anksčiau žalgiriečius provokavusiu R.Fernandezu ir šiam smogė į veidą. Po konflikto broliai atsidūrė areštinėje, o „Žalgirio“ klubui buvo skirta 25 tūkst. eurų bauda. Eurolygos vadovybė, savo ruožtu, Maciams iki gyvos galvos uždraudė patekti į savo organizuojamo turnyro rungtynes.

Prieš keletą dienų broliai sulaukė nemalonios žinios ir iš Rygos VEF klubo. Ši komanda, pabūgusi Eurolygos spaudimo, nutarė emocingų aistruolių nebeįsileisti net ir į Vieningosios lygos mačus.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaReal

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių