Rusų spurtą atrėmę ispanai iškovojo Europos čempionato bronzą

  • Teksto dydis:

Juano Carloso Navarro era Ispanijos rinktinėje baigėsi taip, kaip jis buvo įpratęs – pergalingai. Paskutiniame savo turnyre su nacionaline komanda legendinis gynėjas iškovojo Europos čempionato bronzą.

Mače dėl trečiosios vietos ispanai 93:85 nugalėjo Rusijos krepšininkus ir iškovojo 12-uosius medalių komplektus šiame amžiuje. Navarro buvo net dešimtyje prizinių komandų –  jis praleido tik 2013 ir 2015 metų Europos čempionatus.

Navarro sąskaitoje – vienas pasaulio čempionato ir du Europos čempionatų aukso medaliai, taip pat du olimpiniai ir du Europos čempionatų sidabro trofėjai ir vienas olimpinis bei du Europos čempionatų bronzos medaliai.

37 metų gynėjas savo paskutiniame mače rinktinės gretose per 17 minučių pelnė 2 taškus.

Ispanus į priekį šioje dvikovoje vedė broliai Gasoliai, pasikeisdami dominavę kas kėlinį. Marcas pirmajame kėlinyje pelnė 10, o trečiajame – 11 taškų. Pau antrajame ir ketvirtajame ketvirčiuose surinko po 12.

Ispanai pirmavo visas rungtynes, o didžiausias jų pranašumas buvo 18 taškų. Dar ketvirtojo kėlinio viduryje jie buvo priekyje 76:66, tačiau rusai pakilo į lemiamą šturmą ir po Andrejaus Zubkovo tritaškio priartėjo iki 76:78.

Po Timofejaus Mozgovo dvitaškio su pražanga rusai dar buvo priartėję iki 79:83, tačiau du iš eilės Fernando San Emeterio ir P.Gasolio dėjimai sudėjo taškus ant i.

Ispanai šiame mače sulaikė rezultatyviausią pirmenybių žaidėją Aleksejų Švedą. Iki tol visuose 8 mačuose surinkęs bent 20 taškų, šį kartą gynėjas pelnė 18 taškų.

Ispanijos rinktinė: Pau Gasolis 26, Marcas Gasolis 25, Sergio Rodriguezas 16, Fernando San Emeterio 8, Juancho Hernangomezas 6.

Rusijos rinktinė: Aleksejus Švedas 18, Timofejus Mozgovas 14, Andrejus Voroncevičius ir Dimitrijus Kulaginas po 10.


Šiame straipsnyje: euro2017IspanijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Labai daug ambiciju lietuvos krepsinija

2kart2

2kart2 portretas
kaip gaila, nepelnytai, lietuviai liko šik...oj. Deja...

sutinku

sutinku portretas
Aš irgi nervinaus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių