Š. Jasikevičiaus norai Valensijoje – tvarkytis gynybą ir atsakyti į kontaktą

Kauno „Žalgiris“ bandys nutraukti Eurolygos dvigubos savaitės užkeikimą ir galop laimėti abu kartus. Šarūno Jasikevičiaus kariaunos kelyje – Valensijos „Basket“ komanda, kuri Eurolygoje patyrė 9 pralaimėjimus iš eilės.

Nors su 3 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų „Basket“ žengia paskutinėje vietoje, o „Žalgiris“ su 8 pergalėmis yra penktas, tačiau Š.Jasikevičius nė kiek nenuvertina varžovų – anot jo, oponentai šioje Eurolygoje galėjo turėti tiek pat pergalių, kiek ir jo treniruojamas klubas.

Prieš išvyką į Ispaniją Š.Jasikevičius papasakojo apie Valensijos ekipą, išskyrė jos lyderius, pabrėžė išlikusį „Basket“ branduolį ir varžovų tritaškius (40,4 proc.) bei nerimavo dėl savo auklėtinių gynybos. Mačas su Valensijos ekipa – ketvirtadienį 21.45 val.

– Kokios stipriosios Valensijos komandos pusės? – žurnalistai oro uoste prieš išvyką į Valensiją paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Tai vis dėlto yra Ispanijos čempionai su visu likusiu branduoliu: Vivesu, Van Rossomu, Martinezu, San Emeterio ir Dubljevičiumi. Tai tikrai yra viena iš labiausiai patyrusių komandų, kuri eilę metų žaidžia kartu. Jų salėje žaisti yra labai sunku. Tikrai labai labai kieta komanda, jeigu imtume kelis žaidėjus, tai matytume, kad jie visą gyvenimą žaidžia ties pražangos riba ir tikrai prieš juos rungtyniauti yra labai sunku.

Valensija yra labai priklausoma nuo tritaškių, vienas iš faktorių ir bus, ar jie pataikys tritaškius, ar progas lengvai susikurs. Tai žymiai fiziniu kontaktu kietesnė komanda nei Bambergas. Jie turi du labai išreikštus žaidėjus Tiborą Pleissą ir Bojaną Dubljevičių, kurie daug taškų verčia iš po krepšio. Ir svarbiausia, kad visi jų pralaimėjimai buvo labai nedideliu skirtumu. Tikrai viskas galėjo būti atvirkščiai. Žaisime su labai gera komanda. Reikia žaisti geriau nei tai darėme vakar.

– Kiek varžovai yra priklausomi nuo vidutiniškai po 16,5 taško renkančio Ericko Greeno?

– Tai pagrindinis jų išreikštas metikas perimetre. Taip, manau, kad bus labai svarbus faktorius jį sustabdyti. Visgi man svarbiau sustabdyti tritaškius ir atsakyti į jų kietumą. Doornekampas ir Dubljevičius žaidžia su daug kontakto ir jeigu į tai neatsakysime, tuomet bus labai sunku.

– Kaip paaiškinti tuos 9 Valensijos pralaimėjimus iš eilės?

– Tie pralaimėjimai buvo 3-4 taškeliais. Rungtynės su „Crvena Zvezda“ jau buvo išloštos, bet pralaimėjo, Tel Avive kovojo iki pat galo, o viską lėmė detalės. Šioje Eurolygoje yra labai sunku. Jie galėjo turėti tokį pergalių ir pralaimėjimų balansą, kokį turime mes. Visos tos komandos yra apylygės.

– Vakar Valensija Madrido „Real“ ekipai priešinosi tol, kol turėjo Vivesą. Kiek šis traumos kamuojamas gynėjas yra svarbus žaidimo kūrimui?

– Vivesas kuria žaidimą, o visi kiti stovi kampuose, arba ties 45 laipsnių kampu, su užtaisytais ginklais. Jis labai svarbus. Galbūt kažkur su juo reikės rizikuoti. Tai įžaidėjas, kuris yra komandos vedlys ir puolime, ir gynyboje. Gynyboje jis gerai spaudžia įžaidėją ir stengiasi jį išmušti iš komandinio krepšinio, o puolime kuria.

– Bojanas Dubljevičius vakar buvo rezultatyviausias ir jis yra tas žaidėjas, kuris emocijomis pakelia visą areną. Kaip reikia jį sustabdyti?

– Jis ir Doornekampas gyvena iš fizinio kontakto. Jeigu leisime žaisti su fiziniu kontaktu, o patys pirmieji to neparodysime, tai gali laukti ilgas vakaras. Tai yra vienas iš faktorių. Jiems reikia pergalės. Aš įsivaizduoju, kad jie žais ties pražangos riba. Per tas 48 valandas reikia užmiršti pergalę ir galų gale pradėti gintis.

– 9 Valensijos pralaimėjimai iš eilės turbūt pliusų iš „Žalgirio“ perspektyvos neprideda?

– Žinote, negaliu pasakyti iš jų pusės. Bet, kaip tu sakai, iš „Žalgirio“ pusės mes žinome savo problemas ir turime jas taisyti. Mes tikrai jų netaisome, daliname po 20-30 taškų per rungtynes. Kažkaip laimime. Pasikartosiu, nenorėčiau, kad mes atrodytume kaip puolimo komanda. Per 30 rungtynių mums reikia gerinti gynybą. Vakar po pertraukos ją pagerinome, bet 40 minučių kontekste ji nėra gera.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių