Š. Jasikevičius apie darbą NBA, Ž. Obradovičių ir legendinius laikus Barselonoje

  • Teksto dydis:

Šarūnas Jasikevičius per savo kol kas trumpą trenerio karjerą jau yra sulaukęs ne vienos elitinės Eurolygos komandos kvietimo, tačiau atmetęs visus juos artimiausiu metu jis ketina likti Kaune.

Buvo pasirodžiusi informacija, kad neseniai pasistažuoti jį pakvietė netgi NBA legenda Greggas Popovichius. Dabar Ispanijos žiniasklaidai specialistas pripažino, kad į darbą NBA jis žvelgia pozityviai.

„Noriu dirbti ir visada turiu pasiūlymų. Jei turėčiau galimybę dirbti NBA, būtų puiku, bet Europoje krepšinio lygis taip pat yra geras. Esu atviras įvairioms idėjoms“, – pasakojo Šaras.

Jasikevičius papasakojo ir apie savo krepšininko karjeros laikus, kuomet gynė elitinių Europos komandų garbę.

Apie žaidimą Barselonoje:

„Iš laikų Barselonoje man liko tik geriausi prisiminimai. Laimėjome tris titulus ir žaidėme gražų krepšinį. Turėjome aukštą sudėtį, su tokiais žaidėjais kaip Fučka, Bodiroga ar Femerlingas. Buvome atletiška, talentinga komanda. Niekada nelaimėjome didesniu nei dešimties taškų skirtumu, bet visur buvome čempionais.

Tiesa, manau, kad Barselona yra mačiusi ir geresnių komandų. Xavi Pascualis 2010 metais turėjo fantastišką komandą. Ten buvo Juanas Carlosas Navarro, Gianluca Basile, Pete'as Mickealis ir kiti. Ta komanda turėjo labai daug talento.“

Apie savo galimybes dirbti Barselonoje:

„Barselonoje turiu daug gerų draugų, miestas nuostabus, „Barca“ yra elitinė Europos komanda. Kodėl gi ne?“

Apie 2004-ųjų pasirodymą rungtynėse su JAV:

„Veikiausiai tai man atvėrė duris į NBA, bet tada aš keletą kartų buvau laimėjęs titulus Europoje. Aišku, be tų rungtynių NBA atstovai galbūt net nebūtų manęs pastebėję. Bet ten pasirinkau neteisingai, žiūrėjau tik į tai, kas man bus geriausia mėnesį į priekį. Bet aš to nesigailiu. NBA buvo man svajonė ir aš pravėriau jos duris. Nors ir nepritapau nei „Pacers“, nei „Golden State Warriors“.

Apie Željko Obradovičių:

„Tai buvo geriausias treneris, su kuriuo man teko dirbti. Jis turi daug idėjų, gerai supranta krepšinį ir tai pritaiko aikštelėje. Jis puikiai sutaria su visais žaidėjais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių