Š. Jasikevičius: dar nemetame balto rankšluosčio

Kauno „Žalgiris“ po prastai sužaisto ketvirtojo kėlinio turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą 68:76, tačiau po rungtynių treneris Šarūnas Jasikevičius neturėjo didelių priekaištų savo auklėtiniams ir tikėjo, kad jo ekipa gali prasibrauti į ketvirtfinalį.

„100 proc. nepadarėme visko, ką galvojome. Kai kurie dalykai buvo kontroliuojami, kai kada rizikavome. Vyrai kovojo, neabejoju, kad jie paliko širdį, bet pritrūko šalto proto. O kai turėjome šalto proto, tai varžovų atletiškumas padarė savo. Mes nemetame balto rankšluosčio. Liko trejos rungtynės. Situacija, kad mes viską laimėsime, o jie viską pralaimės, tikrai yra reali ir mes to tikėsimės. Mes Tel Avive turime laimėti ir reikės laukti varžovų malonės, bet jūs patys matote mūsų tvarkaraščius. Nebūtų utopija, jeigu jie pralaimėtų trejas rungtynes, o mes viską laimėtume. To ir tikėsimės, to ir sieksime. Svarbiausia viską kuo greičiau pamiršti ir susikoncentruoti kitoms rungtynėms. Turime važiuoti į Tel Avivą su vienintele idėja – laimėti.

Reikia suprasti, kad tokias rungtynes dauguma krepšininkų žaidžia pirmą kartą ir aš jiems niekada neturėsiu jokių pretenzijų. Aš žinau savo komandą, jie yra fantastiškai atsidavę savo darbui. Paprasčiausiai šituos dalykus dar reikia praeiti, žaidėjai turi pajusti, kokia yra kiekvieno kamuolio ir pražangos kaina“, – apie svarbų mačą pasakojo treneris.

Prieš dvi savaites treneris po pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ tvirtino, kad tokios pergalės svarbios ekipos augimui. Ar ekipą sustiprina ir pralaimėjimai?

„Lygiai tiek pat  komandai yra svarbūs ir pralaimėjimai. Jie šiandien buvo beprotiškame kare. Jie pajautė, ką reiškia, kai 15 tūkst. žmonių stovi už jų nugarų. Tai buvo gražu, fantastiškas jausmas. Kiekviena tokia situacija prisideda prie žaidėjų augimo, o tai yra fantastinis dalykas jų karjerai“, – kalbėjo treneris.

Rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ atakose kamuolys dažniausiai atsidurdavo Luko Lekavičiaus rankose. Įžaidėjas pelnė 11 taškų, o treneris pripažino, kad šiandien Lukas aikštėje atrodė agresyviausiai.

„Varžovai irgi nėra pėsti, atletiškumo skirtumas šiek tiek pasijautė. Taip, Lukas iš visos komandos jautėsi agresyviausias ir nebijojo priimti sprendimų, todėl su juo ir žaidžiau. Iš kitos pusės, reikia nulenkti kepurę prieš varžovus, jie nuo pat pirmų minučių pataikė sudėtingus metimus, net ir tie, prieš kuriuos mes rizikavome“, – pažymėjo specialistas.

Atėjus lemiamoms akimirkoms „Žalgiris“ taip pat sunkiai kovojo dėl kamuolių ir varžovams leido karaliauti po lenta. Treneriui buvo skaudu matyti, kad tuomet, kai žaidėjai turėjo šansų pakovoti dėl kamuolių, juos pasiimdavo varžovai.

„Neturėtų būti kaltas nuovargis, mūsų rotacija yra didesnė nei kitų komandų. Išskyrus Paulių, kiti daug žaidžiantys krepšininkai yra jauni. Nuovargis dėl neatkovotų kamuolių nėra pasiaiškinimas, tai buvo detalių neišpildymas. Kartais kamuolys buvo niekieno, tačiau jį pasiėmė varžovai. Man tai buvo skaudžiausia. Mačiau Luką penkis kartus griūvantį ant kamuolio. Bet tai padarė ne visi“, – atviravo Jasikevičius.

Jasikevičius prieš rungtynes prašė sirgalių palaikymo ir jo sulaukė su kaupu – arenoje susirinko rekordinis skaičius žiūrovų šį sezoną (14,862).

„Ačiū sirgaliams, kad jie mus išgirdo. Prisipildė pilna arena, o mes jautėme, kad sirgaliai mumis tiki ir nori padėti. Fantastiškas jausmas. Daugelio komandų sirgaliai sako, kad mes esame su jumis. Bet ne visada tai yra teisybė, daug kas priklauso nuo to, kaip komandai sekasi. O šiandien žaidėjai jautė, kad bus didžiulis palaikymas ir aistruoliai sukūrė fantastišką atmosferą. Tarp sirgalių ir komandos taip turi būti visada, kad ir kaip sekasi“, – džiaugėsi treneris.

Trečiajame kėlinyje teisėjų sprendimai sulaukė audringos tiek sirgalių, tiek ir atsarginių žaidėjų suolelio reakcijos, o treneris buvo perspėtas, kad už emocijas gaus techninę pražangą. Visgi Jasikevičius kaltinti teisėjų neketino.

„Komanda kai kurių dalykų neišpildė, tad visko suversti ant teisėjų yra nelogiška. Taip, man jų sprendimai buvo įdomūs. Bet arbitrai suklysta į abi puses, tad nemanau, kad jie nusprendė šios dienos rungtynes“, – pasisakė Šaras.

Po šios nesėkmės „Žalgiris“ itin susikomplikavo savo šansus žengti į ketvirtfinalį. Likus trims turams iki reguliaraus sezono pabaigos, kauniečiai nuo aštuntoje vietoje esančios „Anadolu Efes“ atsilieka trimis pergalėmis.

Kad patektų į kitą etapą, per paskutinius 3 turus „Žalgiris“ turės laimėti visas rungtynes ir tikėtis trijų „Anadolu Efes“ nesėkmių ir trijų (per ketverias rungtynes) „Daruššafaka“ pralaimėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių