Š. Jasikevičius: komanda progresuoja ir žaidžia kaip vienas kumštis

Kauno „Žalgiris“ pirmąjį Eurolygos ratą baigė nukaudamas Milano „Emporio Armani“, o komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po pergalės teigė, jog šios rungtynės buvo gera pamoka kauniečių įžaidėjams.

„Nesusitvarkėme su varžovų spaudimu. Jie žaidė ant pražangos ribos, o tai išmušė mus iš vėžių. Gaila, kad palūžome prieš tokį spaudimą, tačiau gerai, jog vėliau perlaužėme rungtynes ir kontroliavome jas iki galo.

Pajautę, jog neturi prisirinkę komandinių pražangų, varžovai pradėjo agresyviai gintis, o teisėjai už kiekvieną prisilietimą pražangos neskyrė. Mūsų jauniems įžaidėjams tai yra gera pamoka, kaip žaisti ir laimėti esant tokiam fiziniam kontaktui“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius už pergalę dėkojo ne tik rezultatyviausiai rungtyniavusiam Artūrui Milakniui, kuris surinko 16 taškų, bet ir progas mesti jam sukūrusiems Leo Westermannui bei Kevinui Pangosui.

„Tritaškiai šiuolaikiniame krepšinyje žudo. Reikėjo išvesti A. Milaknį į situacijas, kuomet jam buvo galima atlikti gerus metimus. L. Westermannas ir K. Pangosas tokias situacijas sukurdavo, tačiau prieš tai jiems reikėdavo susitvarkyti su agresyvia varžovų gynyba“, – sakė Š. Jasikevičius.

Sezono pradžioje teigęs, jog žalgiriečiai į išvykos rungtynes vyksta netikėdami pergale, dabar Š. Jasikevičius mano, jog komandos mentalitetas pasikeitė. Strategas neabejoja – pirmajame rate 6 pergales iškovoję bei 9 pralaimėjimus patyrę jo auklėtiniai progresuoja bei žaidžia kaip vienas kumštis.

„Manau, jog jie suprato, kad gali laimėti išvykose, tačiau kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Reikia iš naujo užsikurti ir užsivesti, kad mentalitetas būtų geras. Reikia manyti, kad krepšininkai tikrai patikėjo galintys laimėti bet kur.

Pirmajame rate viskas galėjo būti geriau, bet galėjo būti ir žymiai blogiau. Šiomis temomis daug galvoti aš negaliu, nes man reikia ruoštis kitoms rungtynėms. Aš einu nuo rungtynių iki rungtynių ir stengiuosi, kad mano komanda darytų taip pat.

Mes žaidžiame ir analizuojame, ką darome gerai ir blogai. Tuomet dedame tašką ir einame į kitas rungtynes, kuriose svarbu nepadaryti tų pačių klaidų. Vertinimai man nelabai įdomūs. Svarbiausia, kad komanda progresuoja ir tikrai žaidžia kaip vienas kumštis“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Visas Š. Jasikevičiaus komentaras:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių