Š. Jasikevičius: kovingi varžovai man nėra siurprizas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ pergalę trečiosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse lėmė kovingumas ir atsidavimas, kuris buvo geresnis nei per antrąsias rungtynes Vilniuje, įsitikinęs „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kauno klubas ketvirtadienį Kaune 90:80 pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 2-1. Kitos rungtynės vyks šeštadienį Vilniuje.

„Malonu, kad apgynėme namus. Malonu, kad buvo geresnė energija ir kovingumas, - džiaugėsi Š. Jasikevičius. - Vis dėlto pritrūko sprendimų, supratimo, kur rizikuojame ir kur ne. Ypač pirmoje pusėje davėme „Lietuvos rytui“ daug variantų, ypač ginantis du prieš du prieš Chrisą Kramerį su Louku Mavrokefalidžiu, už ką jie baudė. Gal žaidėjai nelabai supranta, kur rizikuojame, kur ne. Bandysime tai akcentuoti. Patiko kovingumas ir atsidavimas, nes buvo geresnis nei Vilniuje antrose rungtynėse“.

Š. Jasikevičius pastebėjo trūkumų ir ginantis.

„Reguliariojo sezono metu leidome jiems mesti 70 taškų, Dabar visose rungtynėse - apie 80, - akcentavo „Žalgirio“ treneris. - Mūsų problema - gynyba. Kita problema pirmose dvejose rungtynėse - kovingumas. Ir šiandien, atrodo, buvo aibė dalykų, kurių nepadarėme“.

„Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis išskyrė varžovų lyderį Brandoną Daviesą, dominuojantį šioje finalo serijoje. Šį kartą jis surinko net 38 naudingumo balus.

„Bandome jį pažaboti, kartais pavyksta, kartais ne. Šiandien nepavyko, - apie B. Daviesą kalbėjo R. Kurtinaitis. - Jis daugiau taškų pelno baudos metimais. Jis fiziškai stipresnis nei mūsų žaidėjai, turiu pripažinti, bet yra visokių būdų, rengiamės ir dvigubinti, ir trigubinti. Šiandien nepavyko. Taip, turime jį sustabdyti“.

Treneris pasigenda teisėjų leidimo didesnei kontaktinei kovai. Trečiajame susitikime dėl pražangų aikštę anksčiau laiko turėjo palikti „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai Martynas Echodas ir Travisas Petersonas.

„Norėčiau, kad teisėjai leistų kautis daugiau po krepšiu. Manau, šiandien buvo sušvilpta per daug baudų prieš B. Daviesą. Mes pasirengę kautis tokiame fiziniame krepšinyje“, - pabrėžė R. Kurtinaitis.

Jis pasidžiaugė, kad dar vienos finalo serijos rungtynės buvo įtemptos, o „Žalgirio“ pergalę lėmė sėkmingesnė pabaiga.

„Žalgiris“ reikiamu momentu sužaidė protingiau, atsakingiau ir pelnytai laimėjo. Sveikinu žalgiriečius ir Šarūną su pergale. Rengiamės žaidimui Vilniuje“, - sakė R. Kurtinaitis.

Prieš seriją ekspertai prognozavo lengvą „Žalgirio“ pergalę, tačiau „Lietuvos rytas“ kol kas paneigia prognozes. Tai nestebina Š. Jasikevičiaus.

„Norėdamas laimėti finalą, turi atsiduoti 100 proc., - akcentavo Š. Jasikevičius. - „Lietuvos rytas“ - tikrai gera komanda, turi aiškią viziją, labai gera komanda puolime, kurią sunku stabdyti. Man jie nėra siurprizas. Prieš seriją apsiskelbė žmonės 4-0. Gerai, jūs visi turite nuomones“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių