Š. Jasikevičius: šį sezoną Eurolygoje tikrai galime kažką pasiekti

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje namuose laimėjo septintąjį kartą iš eilės, o su 13 pergalių užima šeštąją vietą bei nuo artimiausios varžovės turi 2 pergalių atsargą.

Šarūnas Jasikevičius tiki, kad su šiuo „Žalgiriu“ Eurolygoje gali neapsiriboti reguliariu sezonu.

„Mano vyrai tikrai yra kovingi ir geri. Mes tikrai šį sezoną galime kažką pasiekti Eurolygoje, jeigu susitvarkysime su savo galvomis. Mes visiškai nedarome jokių žingsnių į priekį dėl pražangų ir žaidybinio plano. Net negaliu dėti kitų žingsnių į priekį, negaliu įvedinėti įdomesnių sistemų, nes nesusitvarkome ir su paprasčiausiomis. Taip šiandien puolimas buvo kažkas tokio, fantastiškas.

Bet žinojome, kad prieš „Maccabi“ susikursime daug progų, o svarbiausia buvo pataikyti. Taip pataikyti, kaip šiandien, pasiseka ne kasdien. Puolime žaidėme labai gerai, o gynyba pirmoje pusėje buvo ne tokia, kokios norėjome. Dėl susitvarkiusios gynybos perlaužėme varžovus“, – po laimėjimo 99:84 prieš „Maccabi“ sakė Jasikevičius.

Prie pergalės itin prisidėjo Axelis Toupane'as, per pastarąsias 3 rungtynes žaidžiantis po 17 minučių, pelnantis po 15 taškų ir surenkantis po 13 naudingumo balų. Šįkart jo sąskaitoje buvo 15 taškų (3/6 dvit., 2/2 trit., 3/3 baudos).

„Axelis suranda, kur jis gal būti aktyvus, ir kur negali. Galbūt su juo šiandien buvo atvirkštinis veidas, kadangi pirmoje pusėje žaidė gerai, o antroje priėmė kelis nelabai gerus sprendimus. Iš kitos pusės, jis taip pat tikrai neblogai dengėsi prieš Jacksoną, tik kartą jį praleido į stipriąją ranką ir gavo ketvirtąją pražangą. Tikrai matosi, kad paskutinį mėnesį LKL, tiek Eurolygoje jis pradeda kažką duoti. Mums kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus“, – apie savo auklėtinį sakė Jasikevičius.

– Ką galite pasakyti apie rungtynes?

– Sveikinu visus su pergale. Puolime sužaidėme labai geras rungtynes, o gynyboje – neblogą antrąją pusę. Vėl mus stabdė kvailos pražangos ir apskritai. Nežinau… Galbūt pirmoje pusėje žaidėjus veikė nervai, nes mačo svarba buvo didžiulė. Vėliau žaidėme geriau ir svarbiausia – protingiau.

– Kiek svarbu tai, jog laimėjote didesne persvara nei patyrėte pralaimėjimą Tel Avive?

– Labai svarbu. Tai nutolina mus nuo jų viena pergale dar labiau, nes jie privalo iškovoti daugiau pergalių. Visada yra svarbiausia pergalė vienu tašku. Skaičiuoti pradėjome tik likus pusantros minutės, nes po dviejų kėlinių man mintyse nebuvo skaičiavimai, norėjosi išlošti ir viskas.

– 7 pergalės iš eilės namuose. „Žalgirio“ arenos sienos tampa vis tvirtesnės?

– Manau, kad taip. Yra didžiulis įkvėpimas matyti, kaip spauda visą savaitę rašo apie sparčiai perkamus bilietus. Sportininkui negali būti nieko geriau nei žaisti pilnoje arenoje ar stadione. Žaidėjai jaučia palaikymą ir norėčiau, kad ir toliau mus palaikytų. Taip jau gavosi, kad vasaris mums yra finalų mėnuo. Tiek Karaliaus Mindaugo taurė, tiek mačas su „Chimki“. Tas palaikymas yra labai labai svarbus.

– Buvote nubaustas technine pražanga, o Toupane'as gavo nesportinę.

– Techninę pražangą gavau už nieką. Įspėjimą taip pat. Gali būti, kad tai pasekmės po mano pasisakymų. Dėl nesportinės pražangos, tai jeigu vienas geriausių Eurolygos teisėjų nuėjo pasižiūrėti video, tai jis negalėjo padaryti klaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sėkmės

sėkmės portretas
Taip, be abejo ir Šarūnas, ir visa komanda šiemet kitokie negu buvo daugelį metų. Linkime tai išlaikyti ir toliau, džiuginti gausius sirgalius geru žaidimu. Bet....prie visų pagyrų, vis tiktai šaltas protas ir susivaldymas kai kam tikrai nepakenktų. Kadangi tas pastovus blaškymasis, skeryčiojimas, rėkimas veikia ir komandos sportininkus, ir dažnai - neigiamai

TIMAS

TIMAS portretas
GERB. SARUNAI. ... AR TIKRAI TAIP SUNKU SAVE VALDYTI???? MATOSI KAD KOMANDA DIRBA,RANDA SKYLIU PRIESU GYNYBOJE. LABAI NORECIAU , KAD DAZNIAU ISLAIKYTUMET , SALTA PROTA. ACIU ,JUSU ASISTENTUI.DARIUI.TIKRAI LINKIU SEKMES VISIEMS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių