Šaras apie „Raptors“ dėmesį: nesitikėjau, kad viskas bus taip greitai

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius šią savaitę atsidūrė dėmesio centre sulaukęs pokalbio su Toronto „Raptors“ vadovu Masai Ujiri.

Dėl „Raptors“ vyriausiojo trenerio posto kalbėjęsis specialistas prieš LKL finalo seriją su Vilniaus „Lietuvos rytu“ papasakojo, ką mano apie tokį dėmesį.

„Malonu buvo kalbėtis su visai kitos sferos komandomis. Malonu, kad domisi, o daugiau sunku kažką pasakyti. Malonu dalyvauti procese, matysime, kur jis mus visus nuves“, – teigė treneris.

Jasikevičius šiuo metu yra tarp keturių kandidatų treniruoti „Raptors“. Jis konkuruoja su Greggo Popovichiaus asistentu iš San Antonijaus „Spurs“ Ettore Messina, ilgą laiką „Raptors“ trenerio asistento pareigas užėmusiu Nicku Nurse’u ir kitu Popovichiaus asistentu Ime’u Udoka.

Jasikevičius taip pat papasakojo apie pasiruošimą kovai su „Lietuvos rytu“ ir pagrindinius serijos akcentus. „Žalgiris“ pasiruošimui turėjo beveik visą savaitę, tačiau į krepšinio salę užsuko tik šį vakarą.

– Kaip praėjo tas pokalbis su Masai Ujiri?

– Nežinau, nenoriu daug komentuoti, nes noriu koncentruotis į finalą. Žinau, kad ir žaidėjai turi reikalų, o tai jau yra logiška, nes tai jau birželis. Svarbiausia koncentruotis tik ties „Žalgirio“ reikalais. Serija atrodo, kad yra ilga, bet tokiose viskas vyksta labai greitai, žiūrėk, kad kai baigiasi, kad jau svyla padai arba jau greitai pergalė. Reikia suprasti, kad tai vyksta labai greitai.

– Ar reikia mokėti nuo to dėmesio iš šalies atsiriboti?

– Manau, kad reikia. Šiai dienai net tas turgus prasideda tiesiog nerealiai anksti, kontaktai jau vyksta sausio-vasario mėnesiais. Galbūt nėra nieko konkretaus, bet jie vyksta. Reikia atsiriboti, atsiduoti treniruotėse, pasiruošti ir kautis.

 

 

– Kiek nustebino ta žinia apie Torontą?

– Tik tiek, kad aš vienas paskutiniųjų sužinojau, kad manimi domisi. Iš pradžių informacija ir tik vėliau gavau skambutį. Tikrai nustebino, nemaniau, kad viskas bus taip greitai.

– Kaip praėjo visa savaitė ruošiantis LKL finalui?

– Gana ramiai. Po serijų su „Nevėžiu“ ir „Lietkabeliu“ norėjosi šiek tiek atsipūsti, tad bandėme pakoreguoti fizinį pasiruošimą. Pakrovėme baterijas ir išsivalėme galvas. Stengėmės mažiau būti salėje, o šiandien bus pirmoji krepšinio treniruotė po serijos su „Lietkabeliu“. Bandysime prisiminti mūsų taisykles ir tvarką.

– „Žalgiris“ atrodo atvėsęs, o „Lietuvos rytas“ po penkerių rungtynių serijos įkaitęs. Koks dėl to gali būti efektas?

– Čia visada yra tokios dilemos. Jie turės geresnį ritmą, o mes būsime šviežesni. Iš kitos pusės, kalbėti apie nuovargį būtų tik pasiaiškinimas, nes juk ateina finalai ir turi būti maksimaliai pasiruošęs. Jie turi savo pranašumų, o mes savo.

– Kokie pirmųjų rungtynių ir visos serijos akcentai?

– Svarbiausia „Lietuvos rytui“ neleisti bėgti į greitą puolimą, svarbu priversti žaisti pozicinį krepšinį. Turime žinoti, kur galime rizikuoti. Negalime rizikuoti prieš snaiperius, nes jų komandoje yra labai daug. Reikia aikštėje palikti širdį ir, galų gale, prieš „Lietuvos rytą“ sužaisti geras rungtynes.

– „Neptūnas“ neblogai nuo žaidimo atkirto Kramerį. Ką galima iš tos serijos pasiimti?

– Daugelis komandų prieš jį žaidžia panašiai – bando priversti Kramerį būti daugiau taškų darytoju nei kūrėju, koks jis nori būti. Mes su Krameriu taip žaidėme eilę rungtynių. Bandysime keisti gynybos sistemas, kad jie prie to neprisitaikytų. Iš kitos pusės, reikės daugiau žiūrėti, kaip mums išnaudoti savo pranašumus.

– Mindaugas Girdžiūnas serijos finiše įsibėgėjo. Ar jam turi būti skiriamas papildomas dėmesys?

– Galvoju, kad jis pradėjo žaisti panašiai, kaip atrodė Klaipėdoje. Jis tikrai tapo vienu vedančiųjų žaidėjų, ypatingai dėl to, jog Krameris turėjo problemų su pataikymu. Girdžiūnas perėmė lyderio rolę, tad į jį reikia labai atkreipti dėmesį.

– Ar galima sakyti, kad „Lietuvos rytas“ su Mavrokefalidžiu aikštėje kartais ir laimi, ir pralaimi?

– Žinote, jam irgi yra daug metų, jis negali tempti visose rungtynėse. Bet ateina lemiami mačai ir tokie patyrę žaidėjai tampa dvigubai pavojingesni. Į jį reikia atkreipti labai didelį dėmesį. Vieniems finalas yra įvykis, o jis tokių praėjo labai daug.

– Kokių galima laukti siurprizų iš „Lietuvos ryto“?

– Dabar jau sunku kažką naujo išrasti. Per mūsų rungtynes su „Lietuvos rytu“ ir Petersonas žaidė penktoje pozicijoje, ir Giedraitis ketvirtoje, ir dviem centrais, ir pastatydavo mišrią aikštės gynybą, iš kurios pereidavo į asmeninę. Variantų yra. Ruošiamės ir studijuojame. Gal kažką pateiks naujo, bet dabar nustebinti yra sunku.

– Reguliariame sezone su „Lietuvos rytu“ pasidalinote po dvi pergales. Kiek teisingas tas pasakymas, kad tuomet „Žalgiris“ buvo susitelkęs į Eurolygą, todėl „Lietuvos rytui“ buvo lengviau?

– Sunku pasakyti. Kas jau kas, bet rungtynės su „Lietuvos rytu“ žalgiriečiams yra svarbios. Stengiamės eiti žaisti 100 proc. Ne visada tai gavosi – antrąsias rungtynes dėl motyvacijos stokos pralaimėjome joms dar neprasidėjus. Sezono metu yra daug rungtynių, o visada rodyti puikų krepšinį yra sunkiai įmanoma. Ne išimtis ir su „Lietuvos rytu“. Kontroliuodavome rungtynes, bet jie dėl netradicinių sprendimų ar spaudimu sugrįždavo į rungtynes. Gera komanda ir tikrai galvojame, kad bus sunki serija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kas sunkiai dirba, tą žmonės pastebi :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių