Šaro svajonė: gal vieną dieną žais vien mūsų auklėtiniai?

19-oji pergalė per 20 „Tete-A-Tete Casino – LKL“ čempionato rungtynių Kauno „Žalgiris“ krepšininkams garantavo ramesnį gyvenimą šalies pirmenybėse. Tačiau Šarūnas Jasikevičius labiau džiaugėsi dėl sėkmingo jaunųjų žalgiriečių pasirodymo.

„Akcentavau žaidėjams, kad negali būti jokio atsipalaidavimo, nes tai yra vienintelis šansas pasiruošti atsakingesnėms rungtynėms Eurolygoje. Laiko treniruotėms visiškai neturime, nebent pasivaikščiojimui, pagrindinių derinių ir akcentų sudėjimui. Intensyviau sportuoti nebėra kada“, - po rungtynių su „Nevėžiu“ dėstė Š.Jasikevičius.

Šaras liko patenkintas jaunojo puolėjo Gyčio Masiulio debiutu. Pirmąsias rungtynes pagrindinėje ekipoje žaidęs 18-metis kaunietis per 10 min. pelnė 4 taškus, nors ir nepataikė nė vieno iš keturių mestų dvitaškių.

„Žalgiris“ yra komanda, kuriai itin svarbi dublerių sistema. Tad labai malonu, kad dar vienas žaidėjas šiandien debiutavo pagrindinėje komandoje. Gal vieną dieną išsipildys svajonė žaisti vien tik su mūsų klube išugdytais krepšininkais. Tačiau iki tol turi praeiti daug laiko. Bet kuriuo atveju linkime Gyčiui daug sėkmės ir jį palaikysime“, - žadėjo vairininkas.

Nors sekmadienį susitiko dvi snaiperių komandos, taikliausiai lygoje metančios tritaškius, Š.Jasikevičius teigė nemanąs, kad tolimi metimai nulėmė rungtynių baigtį.

„Kėdainių komandoje labai svarbu kontroliuoti Toni Prostraną ir Jermaine'ą Love'ą. Kroatą kontroliavome labai gerai, J.Love'ą – ne taip. Bet daugmaž juos pristabdėme, o ir visi gavo progos pasireikšti“, - aiškino treneris.

Pasak vairininko, šiemet „Žalgirio“ puolimas grindžiamas deriniu du prieš du, o jį su kėdainiečiais reikėjo atlikti maksimaliai, tarsi kauniečiai būtų žaidę prieš CSKA.

„Nevėžio“ strategas Paulius Juodis turėjo ir dėl ko džiaugtis, ir ko liūdėti.

„Mintys dviprasmiškos. Per pirmus du kėlinius padarėme daugokai klaidų, tai išprovokavo kibi žalgiriečių gynybą, mūsų lyderių atkirtimas nuo  kitų žaidėjų. Sunku buvo organizuoti puolimą. Bet per 3 ir 4 kėlinį situacija pasitaisė, likau patenkintas.

Anot P.Juodžio, kėdainiečiams labai atsiliepia pagrindinio vidurio puolėjo Karolio Petrukonio trauma.

„Per pirmąją mačo dalį labai daug kamuolių buvo siunčiama į vadinamąją trijų sekundžių zoną, kur darbavosi Antanas Kavaliauskas. Mums skaudžiai atsiliepė ir kito „Žalgirio“ aukštaūgio agresyvus dominavimas kovojant dėl kamuolių puolime“, - aiškino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių