Š.Jasikevičius: jauni mūsų žaidėjai užmigo

„Ačiū sirgaliams, kurie atėjo, nes buvo nepakartojamas dalykas žaisti tokioje atmosferoje“, - ištarė Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ treneris, nepaisant auklėtinių pralaimėjimo Milano „Emporio Armani“ ekipai, liko sužavėtas aistruolių, kurie paskutinėse namų rungtynėse visiškai užpildė „Žalgirio“ areną.

Daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų rėkė, švilpė, plojo ir visaip kitaip kovojo už „Žalgirio“ pergalę, tačiau kauniečiai priešpaskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono mače nusileido turnyro autsaideriui iš Italijos.

Italijos čempionai, net ir be nežaidusio Manto Kalniečio įrodė, kad yra verti kur kas aukštesnių pozicijų Eurolygos rikiuotėje.

- Treneri, kaip vertinate paskutines namų rungtynes? - žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

- Atvirai sakant, mes nenusipelnėme laimėti, nes kai tu 15 tūkst. sirgalių akivaizdoje praleidi 88 taškus, tai viską pasako. Žaidėjams pasakiau, kad jeigu jie nori jausti malonumą žaisti prieš tokią auditoriją, turi gintis bei pasinaudoti varžovų trumpu atsarginiu suolu. Tačiau kuo labiau rungtynės įsibėgėjo, tuo leidome jiems įmesti daugiau taškų . Padarėme įspūdingą kiekį psichologinių klaidų. Milano žaidėjai mus nubaudė ten, kur mes rizikavome. To tikrai nesitikėjome. Jeigu praleidi 88 taškus, reiškia galvoji, kad laimėsi tik puolimu. „Žalgiris“ dar nė vienos pergalės nepasiekė tik dėl puolimo. Sezono metu padarėme pažangą mentaliteto klausimu, bet dabar žengėme atgal. Kai žaidėjai taip nesuprato kai kurių parengtų užduočių, matyt, buvo ir mano kaltės, nesugebėjau įteikti, kad antrą kartą nugalėti vieną komandą yra sunku. Tą patį matėme ir su „Crvena Zvezda“, ir su kitomis ekipomis. Namuose sužaidėme blogiau prieš jas. Ypatingai blogiau sužaisdavome gynyboje.

– Ar tai lemia, kad namuose yra kitokia žaidėjų koncentracija?

– Taip. Jeigu mes rizikuojame leisti Pascolo mesti tritaškius ir jis pataiko 2 iš 2, tai mano kaltė. Bet jeigu jis pasiima kamuolius ir prirenka taškų kitose situacijose, aš negaliu prisiimti atsakomybės. Žinojome, iš kur mus mėgins nubausti M.Mačvanas, bet nepadarome to, ką buvome sutarę. R.Hickmanas negali mesti trečio tritaškio, kai mes neturime komandinių pražangų. Mes ne tokie geri esame, jog laimėtume puolimu.

– A.Kavaliauskas nežaidė pirmą kartą per sezoną. Ar tai turėjo įtakos kovojant dėl kamuolių?

– Nemanau. Robertas žaidė labai puikiai, Antanas, jeigu būtų buvęs koks finalas, galėtų žaisti, bet nebuvo verta rizikuoti didesnėmis traumoms pasekmėmis. Bet ne tame esmė – mūsų mentalitetas yra blogas. Nereikia niekada kreipti dėmesio į varžovus. Taip, atvažiuoja septyni, bet jie turi tiek patyrimo, kiek mūsų 15 žaidėjų rūbinėje. Jaunus mūsų žaidėjus tai užmigdė.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgirisArmani

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokimas

Jokimas portretas
Nepyzdavok Šaro avigalvi...

Saulius

Saulius portretas
Šarai tavo mentalite šudas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių