Su medaliais grįžę aštuoniolikmečiai pasitikti ovacijomis ir gėlėmis

Prieš pat vidurnaktį pirmadienį į Vilnių grįžo Lietuvos aštuoniolikmečiai krepšininkai, Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Graikijoje iškovoję bronzą, rašoma LKF pranešime. Juos tarptautiniame Vilniaus oro uoste, nepaisydami vėlaus meto, ovacijomis bei gėlėmis pasitiko artimieji, Lietuvos krepšinio federacijos atstovai ir gausus būrys žiniasklaidos.

"Visi laimingi, vadinasi tikslai pasiekti, uždaviniai įgyvendinti ir visų svajonės išsipildė. Čempionatas buvo vykęs, žaidėme su stipriomis komandomis ir akivaizdu, kad pamaina vyrų rinktinei auga. Ypač norėčiau pasidžiaugti komandos vidine atmosfera, kuri buvo nuostabi", - sakė rinktinės treneris Saulius Štombergas, iškovojęs savo pirmąjį titulą, būdamas vyriausiuoju treneriu.

Kalbėdamas apie savo auklėtinius, S. Štombergas pabrėžė, kad žvelgiant į ateitį viskas priklauso nuo jų pačių. Tačiau jis tikisi, jog ši komanda dar geriau pasirodys po poros metų per Europos dvidešimtmečių čempionatą.

"Kartelę iškėlėme aukštai, tačiau dabar turime laukti dvidešimtmečių čempionato, kuriame stengsimės pasiekti maksimumą. Ten vyrai patys turės parodyti gerą žaidimo kokybę ir žengti tą žingsnį į priekį, - optimistiškai kalbėjo treneris. - Norėčiau, kad ateityje visi rinktinės žaidėjai patektų į nacionalinę rinktinę, tačiau tai priklauso tik nuo jų pačių tobulėjimo".

Bronzos medalius Volo miete lietuviai iškovojo per mažąjį finalą 74:49 sutriuškinę Bosnijos ir Hercegovinos bendraamžius. Iš viso čempionate Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė žaidė 9 rungtynes ir iškovojo šešias pergales.

Į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų penketą pateko Lietuvos rinktinės gynėjas Martynas Varnas. Jis per rungtynes vidutiniškai pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 4,2 kamuolio bei atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Oficialiai Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė bus pagerbta per "Huawei Cup 2015" turnyrą, vyksiantį Kaune rugpjūčio 1719 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių