T. Honeycutto metimo nesupratęs E. Ulanovas: taip niekas nebedaro

Maskvos srities „Chimki“ treneris Georgas Bartzokas paskutinėmis rungtynių sekundėmis besidžiaugdamas jau buvo sugniaužęs kumštį, o Rusijos klubo žaidėjai beeinantys pasveikinti varžovų už gerą kovą. Visgi jei buvo būdas po rungtynių dar labiau sugadinti nuotaikas „Žalgirio“ arenoje, tokį darbą atliko Tyleris Honeycuttas.

„Chimki“ amerikietis švystelėjo tritaškį tada, kai žaidimas nei vienai komandai jau neberūpėjo. Niekas nieko nebedengė, o laisvą erdvę puolėjas išnaudojo metimui.

Nerašyta taisyklė – tokie metimai laikomi nepagarba pralaimėjusiam varžovui. Tarsi dar vienas spyris gulinčiam.

Pasipiktinimą tuo spaudos konferencijoje išreiškė Šarūnas Jasikevičius, o apmaudo dėl tokio varžovo veiksmo rūbinėje bendraudamas su „BasketNews.lt“ neslėpė ir Edgaras Ulanovas.

„Na, nežinau… Šiek tiek liūdna. Daug metų daug kas to nedaro, tai pamirštas dalykas. Tas žmogus ir žaidęs NBA, o ten tokių metimų ypač niekas nemeta. Paprasčiausiai keista. Aš taip, ko gero, nedaryčiau“, – sakė Ulanovas.

Tiesa, rungtynių pradžioje siautęs „Žalgirio“ uraganas tarsi sigalizavo apie tokią pat laimingą ir susitikimo pabaigą. Šaltą vakarą žalgiriečiai pradėjo itin karštai. Visgi vėliau srauni „Žalgirio“ žaidimo upė pradėjo šalti.

„Chimki“ „Žalgirį“ pranoko kone visose svarbiausiose statistinėse kategorijose. Rusai atkovojo daugiau kamuolių (32-30), geriau juos skirstė (22:13) bei padarė mažiau klaidų (8-14).

Vis dėlto skirtumai nebuvo tokie dideli. Tokie pat nedideli rungtynių pabaigoje buvo skirtumai ir šansų komandoms laimėti, sako Ulanovas.

„Rungtynes pradėjome gerai ir matėsi, kad buvome agresyvesni už „Chimki“. Jie bandė dar kažkaip atakuoti iš toliau, bet mes sumetėme savo metimus, bet vėliau sustojome, kai „Chimki“ paleido atletiškesnę sudėtį.

Davėme daug lengvų taškų, bet antroje pusėje rezultatas buvo apylygis, rungtynės galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Mūsų metimai buvo geri, bet negalime rungtynių nurašyti ant nepataikymo“, – tikino žalgirietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Maskviečiams padėjo namų sienos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių