Trys Lietuvos krepšininkai išvyksta į prestižinę stovyklą

Ketvirtadienį į prestižinę tarptautinę stovyklą "Jordan Brand Classic" Zagrebe (Kroatija) išskrenda trys Lietuvos šešiolikmečių rinktinės nariai. Tarp 40-ies talentingiausių Europos jaunųjų krepšininkų pakviestas alytiškis Grantas Vasiliauskas, kaunietis Ignas Sargiūnas ir vilnietis Tadas Vaičiūnas.

Šioje stovykloje kovo 68 dienomis, vadovaujami žinomų krepšinio trenerių, vaikinai tobulins savo įgūdžius ir varžysis dėl kvietimo į tarptautines "Jordan Brand Classic" rungtynes Brukline (JAV).

Paprašyti leidinio "Mūsų krepšinis", šių jaunuolių treneriai apibūdino savo auklėtinius.

Grantas Vasiliauskas, g. 1999 m., 201 cm, sunkusis puolėjas, Alytaus SRC.

"Džiaugiuosi, kad Grantas pateko į tą stovyklą, kad buvo įvertintas. Tikiu savo auklėtiniu. Jis darbštus ir talentingas, labai įvairiapusiškas žaidėjas, tai parodo ir jo statistikos rodikliai. Jis pelno taškus, atkovoja kamuolius, atlieka rezultatyvius perdavimus", - teigia G. Vasiliausko Alytaus SRC treneris Sigitas Krukis. - Aš "stumiu" jį žaisti arčiau krepšio, tačiau jis gali pataikyti ir tolimus metimus. Žinoma, visi jauni žaidėjai turi ir taisytinų dalykų. Grantui reikėtų pagerinti techniką, yra fizinio parengimo problemų. Tobulumui ribų nėra. Šiuo metu mane stebina Granto profesionalumas. Jis profesionaliai dirba treniruočių metu, netingi anksti ryte keltis ir padirbėti papildomai."

Ignas Sargiūnas, g. 1999 m., 185 cm, atakuojantis gynėjas, A.Sabonio krepšinio centras.

"Ignas yra aštrus žaidėjas, turinti gerą vidutinį metimą, aukštesnio lygio driblingą ir gerus apgaulingus judesius. Džiaugiuosi, kad maždaug prieš metus jis pradėjo rimtai žiūrėti į krepšinį ir rimtai treniruotis", - sako vaikiną treniruojantis Ramūnas Juška.

Tadas Vaičiūnas, g. 1999 m., 200 cm, lengvasis puolėjas, Š.Marčiulionio krepšinio akademija.

"Tadas - kovotojas, gerai pataikantis ir tritaškius, ir iš vidutinio nuotolio. Puikiai žaidžia nugara ir gali prasiveržti. Gali žaisti visose pozicijose. Kažkuo primena brolius Lavrinovičius, ne veltui yra savo komandos lyderis, pasižymintis darbštumu", - sako T.Vaičiūną treniruojantis Donatas Sabaliauskas.

Visi šie krepšininkai neseniai su Lietuvos šešiolikmečių rinktine dalyvavo tarptautiniame turnyre Konijoje (Turkijoje). Ten tik paskutinę pratęsimo sekundę jie vienu tašku pralaimėjo turnyro šeimininkams ir iškovojo sidabro medalius.

G.Vasiliausko vidurkiai per rungtynes Turkijoje buvo 13,3 taško, 6,9 atk. kamuolio ir 2,9 rez. perdavimo.

I.Sargiūnas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško ir atlikdavo po 2,3 rez. perdavimo.

T.Vaičiūno rodikliai - 7,3 taško ir 6,1 atk. kamuolio.

Šie krepšininkai pretenduoja ir į Lietuvos rinktinę, kuri rugpjūčio 616 dienomis Kaune rungtyniaus Europos U16 vaikinų čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių