„Uniks“ paliekantis A. Milaknis sulaukė dėmesio iš „Chimki“

  • Teksto dydis:

Praėjusį sezoną sutartį su Kazanės UNIKS pagal formulę „1+1“ sudaręs Artūras Milaknis yra priverstas ieškotis naujo klubo, praneša Rusijos naujienų portalas izvestia.ru.

30-metis 195 cm ūgio snaiperis prieš mėnesį teigė, kad planuoja ir toliau rungtyniauti Rusijoje, tačiau komanda nusprendė nepratęsti sutarties.

Izvestia.ru mano, kad UNIKS nutarė atsisakyti gynėjo dėl trenerio Jevgenijaus Pašutino prašymo. Strategui patiko snaiperio žaidimas puolime, tačiau jo netenkino Milaknio darbas gynyboje.

Kalbėdamas apie situaciją dėl Milaknio ateities komandoje, UNIKS prezidentas Jevgenijus Bogačevas teigė, kad sprendimas dar nepriimtas.

„Šiuo metu negaliu komentuoti Artūro ateities komandoje. Jis – geras atletas, tikras kovotojas. Bet yra keli niuansai. Pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys“, – teigė Bogačevas.

Milaknis jau sulaukė dėmesio iš kitų komandų. Rusijos žiniasklaida praneša, kad krepšininku susidomėjo keturios Europos komandos. Tarp jų – ir Maskvos srities „Chimki“, kuri ieško kuo pakeisti į Stambulo „Anadolu Efes“ išvykusį Tylerį Honeycuttą.

Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad Milakniu domisi Kauno „Žalgiris“. Šioje ekipoje gynėjas žaidė prieš pradėdamas legionieriaus karjerą.

Praėjusį sezoną snaiperis Europos taurėje vidutiniškai per 20 minučių pelnydavo po 6,9 taško (37,3 proc. trit.) ir atkovodavo po 1,3 kamuolio. Vieningoje lygoje Milaknis rinkdavo po 7,8 taško ir 1,4 atkovoto kamuolio.

Milaknis bandė patekti ir į Lietuvos rinktinę, tačiau Jonas Kazlauskas nusprendė atakuojančio gynėjo į dvyliktuką neįtraukti. Treneris norėjo ir toliau komandoje turėti Milaknį bei jį įtraukti į sudėtį kitų žaidėjų traumų arba ligų atveju, tačiau pats gynėjas nusprendė atsisveikinti su rinktine.

Draugiškose rungtynėse Milaknis vidutiniškai per 14 minučių pelnydavo po 4,3 taško (29,4 proc. trit.) ir rinkdavo po 0,8 naudingumo balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių