„Uniks“ treneris: „Žalgirio“ jėga – P. Jankūnas ir B. Motumas

Kazanės "Uniks" gruodžio 22-ąją Kaune įveikė vietos „Žalgirį“ 88:80 ir apkartino žalgiriečių šventes, tačiau dabar komandų nuotaikos turėtų būti skirtingos. „Žalgiris“ po nesėkmės sužaidė sėkmingą atkarpą, o Rusijos ekipa įkrito į duobę.

Po praėjusios dvikovos abi ekipos sužaidė po 11 rungtynių, tačiau tik vienas klubas gali pasidžiaugti šia atkarpa. Kazanės komanda Eurolygoje laimėjo du mačus ir 9 kartus suklupo, o dabar jau yra pralaimėjusi 8 kartus paeiliui. Tuo metu „Žalgiris“ iškovojo 6 pergales ir 5 kartus turėjo pripažino varžovų pranašumą.

Tokios skirtingos serijos lėmė, kad „Žalgiris“ (11-14) šiuo metu varžosi dėl ketvirtfinalio, o "Uniks" (7-18) kartu su Milano „Emporio Armani“ yra turnyrinės lentelės dugne.

Prieš penktadienį Kazanėje vyksiančias rungtynes 48-erių metų "Uniks" treneris Jevgenijus Pašutinas vardindamas pavojingiausius „Žalgirio“ krepšininkus paminėjo kone pusę ekipos. Strategas išskyrė ir veržlius kauniečių įžaidėjus, ir po krepšiu besidarbuojančius aukštaūgius.

„Žalgiris“ – komanda su charakteriu, galinti kautis su bet kuriuo oponentu, – prieš rungtynes kalbėjo nuo 2014 metų "Uniks" ekipą treniruojantis J. Pašutinas. – Jų pagrindinė jėga yra Paulius Jankūnas ir Brockas Motumas, taip pat gynėjai Lukas Lekavičius ir Kevinas Pangosas, kurie pasižymi taikliomis rankomis. Artūras Milaknis taip pat gali įmesti iš toli, o Augusto Lima ir Robertas Javtokas puikiai darbuojasi po krepšiu.

Tai labai agresyvi komanda, tad turime solidžiai žaisti gynyboje. Privalome būti atidūs ir neleisti oponentams lengvai pelnyti taškų bei stabdyti jų greitą puolimą, o patys žaisti komandinį krepšinį.“

„Žalgiris“ Kaune ruoštis šioms rungtynėms galėjo tris dienas. Sekmadienį jie sužaidė rungtynes Prienuose, o į Rusiją išskrido ketvirtadienį ryte. Kazanės klubo tvarkaraštis – šiek tiek palankesnis. Sekmadienį jie Vieningoje lygoje namuose pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai 84:109, tad nuo pirmadienio galėjo ruoštis penktadienio dvikovai.

„Galiu pasakyti, kad esame profesionalai ir padarysime geriausią savo darbą, – ryžtingai kalbėjo "Uniks" narys Vadimas Paninas. – Niekas nemėgsta pralaimėti. Mūsų padėtis turnyrinėje lentelėje nėra gera, o pralaimėjimai namuose yra labai nuviliantys. Bet dabar tris dienas buvome namie, niekur neskridome ir padarysime viską, jog pradžiugintume savo sirgalius.“

Vienas didžiausių klaustukų prieš artėjančias rungtynes „Žalgirio“ treneriams – varžovų lyderis Keithas Langfordas. Jis dėl traumos praleido trejas rungtynes, tačiau ketvirtadienį paaiškėjo, kad amerikietis susitikime su „Žalgiriu“ galės išbėgti ant parketo.

Prieš pirmąją „Žalgirio“ ir "Uniks" dvikovą taip pat buvo abejojama, ar K. Langfordas galės žaisti, o tuomet žalgiriečiai svarstė, kuris variantas būtų geresnis.

Tose rungtynėse K. Langfordas žaidė ir taip skandino „Žalgirį“, kad pelnęs 26 taškus ir surinkęs 36 naudingumo balus tapo Eurolygos savaitės MVP. 

Antrosios „Žalgirio“ ir "Uniks" rungtynės šį sezoną – penktadienį 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių