Uteniškių viltis laimėti „Žalgiris“ nužudė tik ketvirtame kėlinyje

  • Teksto dydis:

Banguotai Utenoje žaidęs Kauno „Žalgiris“ lemiamu metu iniciatyvą pagriebė į savo rankas ir įveikė „Juventus“ klubą 90:66 (20:17, 28:22, 20:18, 22:9).

„Žalgiriui“ tai buvo jau devintoji pergalė, o Utenos klubas patyrė septintą pralaimėjimą.

Utenos „Juventus“ šiose rungtynėse vertėsi be traumuotų Armino Urbučio ir Gyčio Sirutavičiaus. Prie komandos dar neprisijungė ir veteranas Dainius Šalenga. „Žalgirio“ klubas į Uteną atvažiavo be Antano Kavaliausko.

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė mini spurtais. Atsilikdamas 2:6 „Žalgiris“ akimirksniu išsiveržė į priekį 9:6. „Juventus“ renkant taškus tolimais šūviais (9:9), atsiplėšti kauniečiams leido kibirkšties į žaidimą įnešęs Kevinas Pangosas bei keturis taškus paeiliui rinkęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 17:10. Vis dėlto uteniškiai neleido svečiams dominuoti ir jau antro kėlinio pradžioje patys buvo priekyje (22:24).

Varžovų gynybą per baudos aikštelę laužę žalgiriečiai pakeitė dar kartą atitrūko tuomet, kai ėmė šaudyti iš toli. Tritaškį įskraidino Edgaras Ulanovas, dukart iš toli pataikė Isiaih Hartensteinas ir „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki 38:28. I.Hartensteinas iki pertraukos surinko 12 taškų, nors aikštėje praleido tik kiek daugiau nei 7 minutes.

Trečiajame kėlinyje „Juventus“ vėl pavijo „Žalgirį“, kuris per pusę kėlinio tepelnė du taškus. Valdas Vasylius baudos metimu įpusėjus kėliniui išlygino rezultatą (50:50), o netrukus Jamaras Diggsas po ilgos pertraukos grąžino „Juventus“ ekipai pranašumą (54:52).

Tuomet Antanas Sireika priėmė klaidingą taktinį sprendimą, kuris iš esmės ir nulėmė tolesnę įvykių eigą. „Žalgiriui“ žaidžiant be tikrojo vidurio puolėjo (su P.Jankūnu ir Brocku Motumu), A.Sireika į aikštę metė 217 cm ūgio Ovidijų Galdiką, o komandą išrikiavo į zoninę gynybą. Nepasiteisino. O.Galdiko puolime uteniškiai nerasdavo, o „Žalgiris“ smeigė du tritaškius iš eilės ir nutolo 64:57.

Susigrąžinęs iniciatyvą LKL čempionų klubas daugiau jos nepaleido, ir užtikrintai sužaidęs ketvirtą kėlinį laimėjo rungtynes 90:66.

23-ejų metų „Juventus“ įžaidėjas Dovis Bičkauskis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes čempionate. Jaunasis gynėjas nepabūgo „Žalgirio“ autoriteto ir pelnė 14 taškų. Krepšininkas aikštelėje praleido beveik 30 minučių.

Kauno „Žalgirio“ ekipoje ant parketo išbėgo visi 12 žaidėjų. Ketvirtojo kėlinio viduryje progą pasireikšti gavo ir P. Valinskas. Aikštelėje jis praleido 5 minutes, per kurias spėjo pasižymėti 5 taškais ir visus nustebinti taikliu metimu iš aikštės vidurio. „Juventus“ į aikštelę išleido 16-os metų Ugnių Nikitiną. Krepšininkas per 3 minutes pasižymėti nespėjo.

„Juventus“: D.Bičkauskas 14, V.Šulskis 11, J.Diggsas 10, V.Čepukaitis ir S.Parkeris po 7.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 14, B.Motumas 13, I.Hartenšteinas 12, A.Milaknis 11, L.Westermannas 10, R.Javtokas 8.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJuventusLKLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių