„Utenos“ krepšinio klube – po 30 taškų pelnydavusi 16-metė

  • Teksto dydis:

Utenos "Utenos" moterų krepšinio klubas dairosi į ateitį, todėl pasirašė ilgalaikę sutartį su 16 metų puolėja Martyna Petrėnaite.

Biržietė praėjusį sezoną buvo nesustabdoma Moksleivių krepšinio lygoje (MKL), kur gindama gimtojo miesto sporto mokyklos garbę vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 30,6 taško, atkovodavo po 21,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 38,7 naudingumo balo.

"Martyna yra labai perspektyvi krepšininkė, iš kurios rezultatų tikimės ateityje. Džiaugiuosi, kad ji pasirinko būtent mūsų klubą. Imame pavyzdį iš Lietuvos krepšinio federacijos, kuri skatina moterų krepšinio augimą ir tobulėjimą. Norime prisidėti prie šviesios šalies moterų krepšinio ateities, todėl viliamės, kad pavyks komandą sustiprinti dar keliomis perspektyviomis žaidėjomis. Dabar ieškome lengvojo krašto puolėjos, kuri baigs mūsų komplektaciją artėjančiam sezonui", - klubo svetainei internete teigė "Utenos" ekipos direktorius Rolandas Jarutis.

Įspūdingiausią pasirodymą M.Petrėnaitė surengė prieš Vilniaus krepšinio mokyklos antrąją komandą, kai pelnė 42 taškus, sugriebė 36 kamuolius (14 iš jų puolime) ir surinko 58 naudingumo balus.

M.Petrėnaitė buvo pripažinta geriausia 1998-1999 metais gimusių merginų grupėje. Taip pat krepšininkė buvo išrinkta į simbolinį MKL pirmenybių penketuką.

"Utenos" naujokė išbandė jėgas ir tarp moterų. Nacionalinėje moterų krepšinio lygoje (NMKL) 177 cm ūgio puolėja žaisdavo po 23 minutes, įmesdavo po 8,4 taško, sugriebdavo po 6,4 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Šią vasarą M.Petrėnaitė rungtyniavo Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinėje, kur Europos čempionate per 19 žaidimo minučių spėdavo pelnyti po 5,8 taško, atkovoti po 2,7 kamuolio ir atlikti po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kitą sezoną M.Petrėnaitė tobulės ir semsis žinių iš tokių patyrusių krepšininkių kaip Rima Valentienė ar Eglė Šulčiūtė. "Utenos" garbę kitą sezoną taip pat gins puikiai pažįstamos Eglė Šikšniūtė, Gabrielė Gutkauskaitė, Greta Šniokaitė, Kristina Alminaitė, Monika Aleksaitė ir Rita Žilinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių