Užsidegęs A. Milaknis „Žalgiriui“ nukalė pirmąją finalo serijos pergalę

  • Teksto dydis:

Šeštadienio popietę startavo Betsafe-LKL finalo serija, kurioje susikovė Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Pirmasis mūšis įvyko Kaune. 

Artūras Milaknis pakartojo savo tritaškių rekordą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), o jo vedamas Kauno „Žalgiris“ namuose 96:83 (24:26, 26:19, 22:17, 24:21) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir finalinėje serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Praktiškai be klaidų atakavęs Milaknis pelnė 24 taškus (2/2 dvitaškių, 6/7 tritaškių, 2/2 baudų metimų), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį ir surinko 27 naudingumo balus.

Antrajame kėlinyje Martynas Echodas pataikė dvitaškį ir padidino savo ekipos persvarą iki 4 taškų (45:41), tačiau ketvirtį kur kas sėkmingiau sužaidė žalgiriečiai. 9:0 šeimininkų spurtą vainikavo taiklus Artūro Milaknio tritaškis (50:45).

„Žalgiris“ šią atkarpą pratęsė ir po ilgosios pertraukos, kuomet po Edgaro Ulanovo ir Brandono Davieso taškų, kauniečių persvara išaugo iki 9 taškų (54:45). Vis tik Travisas Petersonas pasirūpino, jog „Lietuvos rytas“ grįžtų į rungtynes ir atseikėjęs du tritaškius paeiliui, nurėžė varžovų persvarą iki minimumo (60:61).

 

 

Tuomet išmušė Milaknio valanda. Iš pradžių snaiperis smeigė du tolimus metimus iš eilės, dvitaškį pridėjo Ulanovas, o Milaknis pataikė dar vieną tritaškį ir padidino „Žalgirio“ pranašumą iki dviženklio (72:62).

Ketvirtajame kėlinyje vilniečiams ne tik, kad nepavyko priartėti, bet Rimo Kurtinaičio auklėtiniai žalgiriečius paleido nepavejamai. Siautėjęs Milaknis pelnė 5 taškus paeiliui, Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas pridėjo dar po 2 taškus ir „Žalgiris“ pradėjo amžinų varžovų triuškinimą – 87:67.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 24 (6/7 trit., 27 naud. bal.), Brandonas Daviesas 21 (8/13 dvit., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), Edgaras Ulanovas 12, Paulius Jankūnas ir Vasilije Micičius po 11.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 17, Mindaugas Girdžiūnas 13, Travisas Petersonas ir Loukas Mavrokefalidis po 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Milaknis toks uzsideges... Gerai, kad ugniagesiu neprireike. Su pergale!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių