V. Garasto taurės finalas: „Chimki“ prieš „Žalgirį“ – 90:64

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko laimėti penktų rungtynių per šešias dienas.  Vlado Garasto taurės turnyro paskutiniame mače kauniečiams pritrūko jėgų dvikovoje su Maskvos srities „Chimki“ komanda  – 64:90 (11:20, 20:19, 13:31, 20:20), kuri ir tapo turnyro nugalėtoja.

Rungtynes žalgiriečiai pradėjo gana sklandžiai. Pirmasis pasižymėjo Darius Songaila, po to dukart atlikęs rezultatyvius perdavimus Vaidui Kariniauskui.

Tarp šio taiklių metimų įsipaišė ryžtingas Tomo Dimšos prasiveržimas ir „Žalgiris“ pirmavo 8:4, tačiau „Chimki“ greitai pradėjo išnaudoti savo ginklus. Atkovoti kamuoliai po mūsiškių krepšiu ir du tritaškiai leido jiems pelnyti 10 taškų be atsako (8:14).

Maža to, kauniečiai pradėjo dažnai klysti ir per paskutines 6 pirmojo kėlinio minutes tikslą pasiekė vienintelis Luko Lekavičiaus tritaškis – 11:20.

Ne ką geriau Lietuvos čempionams sekėsi antrojo kėlinio pradžioje. Per 5 minutes tik Robertas Javtokas pataikė kablį ir po krepšiu prasiveržė V.Kariniauskas – 15:29. Užtat artėjant didžiajai pertraukai žaidimas ėmė taisytis. Vėl sėkmingą reidą atliko T.Dimša, tritaškį įmetė Jamesas Andersonas – 20:29.

Po Artūro Gudaičio baudų metimų D.Songaila dukart išnaudojo komandos draugų perdavimus (27:35) ir Rimas Kurtinaitis buvo priverstas minutės pertraukėlės. Po jos Edgaras Ulanovas ir A.Gudaitis dukart mažino atsilikimą iki 6 taškų (29:35, 31:37), bet žalgiriečiai vėl neapsigynė nuo paskutinės varžovų atakos – 31:39.

Pirmosios dvi „Žalgirio“ atakos trečiajame kėlinyje buvo sėkmingos – pasižymėjo J.Andersonas ir D.Songaila (35:43). Tačiau tada kauniečiai vėl įklimpo į klaidų liūną (iš viso 8 klaidos per trečiąjį kėlinį), o savo ruožtu „Chimki“ pataikė iš visų aikštės vietų.

Per penkias minutes Rusijos ekipa pelnė 18 „sausų“ taškų ir išsprendė rungtynių baigtį – 35:61. Susikaupusį pyktį dėjimu išliejo A.Gudaitis, įmetė ir L.Lekavičius, bet „Chimki“ itin tiksliai atakavo iš toli. A.Gudaičio du taškai ir baudos metimas bei perdavimas Siimui-Sanderiui Vene neatpirko net septintojo rusų tritaškio per kėlinį – 44:70.

Paskutiniajame kėlinyje „Žalgirio“ trenerių štabas daugiau laiko suteikė jauniausiems ekipos krepšininkams. A.Gudaitis pelnė 5 taškus, pasižymėjo ir aikštelėje pasirodęs Donatas Tarolis – 53:78.

Kėlinio viduryje tritaškį pataikė Vytenis Lipkevičius (57:80), dar po du taškus surinko V.Kariniauskas ir D.Tarolis, o Laurynas Birutis bloku pavaišino varžovus. Paskutinius V.Garasto taurės turnyro taškus pelnė V.Lipkevičius – 64:90.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepergyvenkim

nepergyvenkim portretas
jei laimėjo Chimki, vadinasi, to nusipelnė. Kitą kartą irgi laimės tas, kas bus stipresnis. Jei tas komentatorius "euras" sega už ruskius, tai jo teisė, mes dėl to neturime sau trumpinti gyvenimo. Tik kodėl tas ruskių mylėtojas gyvena Lietuvoje, o ne ruskyne, manau, kad jam čia sočiau nei ruskyne.

Poksis

Poksis portretas
Vyckai tai ka geriau nuogu uzpakaliu eiti arba viena pirsta I uzpakali o kita i burna or paskui pasikeisti.

VYCKA

VYCKA portretas
sovietmečiu visi Lietuvos krepšinio asai žaidė už Lietuvą.Dabartiniais laikais vos pramokę žaisti krepšinį,stengiasi savo subines parduoti jankiams ar europiniams supirkėjams.Na Lietuvoje lieka ,kaip prie suskilusios geldos,mokinukai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių