Per vėlai pabudęs „Neptūnas" pralaimėjo Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūnui“ nepavyko pratęsti pergalingo žygio FIBA Čempionų lygos turnyre. Prieš tai Klaipėdoje dvi pergales iškovoję neptūniečiai šįkart neatsilaikė pirmose išvykos rungtynėse -  Vokietijoje rezultatu 83:95 nusileista Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandai.

„Neptūnas“, rungtyniavęs vis dar be traumą besigydančio Mindaugo Kačino ir Klaipėdoje likusio Aido Einikio, rungtynes svečiuose pradėjo apylygiai, o dar neįpusėjus pirmajam kėliniui po Mindaugo Girdžiūno tritaškio pirmavo 3 taškais – 14:11.

Nuo tos akimirkos „Neptūno“ puolimas ėmė strigti, o aikštės šeimininkai greitomis ir rezultatyviomis atakomis sužaidė įspūdingą atkarpą 17:0 ir susikrovė dviženklę persvarą – 28:14. Negana to, iki didžiosios pertraukos skirtumas dar padidėjo – 50:30.

Klaipėdiečiams trečiajame kėlinyje po Tomo Delininkaičio tolimo šūvio buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki 13 taškų – 56:69, tačiau tuoj pat „MHP Riesen“ vėl šoktelėjo į priekį – 75:56.

Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ dar kartą pademonstravo charakterį, kilo į lemiamą šturmą ir buvo sumažinęs varžovų persvarą iki 7 taškų – 89:82, tačiau arčiau priartėti jau pritrūko jėgų ir laiko.

Priminsime, kad neptūniečiai į šias rungtynes išvyko pirmadienį ryte, vos kelias valandas pamiegoję po Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionato rungtynių su Alytaus „Dzūkija“. Neptūniečiai Klaipėdoje dzūkus sutriuškino net 40 taškų skirtumu - 98:58 ir užfiksavo geriausią šio sezono rezultatą.

Vokietijoje „Neptūno“ žaidėjai jau nebuvo tokie energingi.

Priminsime, kad klaipėdiečiai iki šių rungtynių FIBA Čempionų lygos turnyre namuose iškovojo dvi pergales - rezultatu 75:73 įveikė Prancūzijos čempionus Šalono „Elan“ krepšininkus ir rezultatu 87:80 nugalėjo Latvijos krepšinio lyderius – „Ventspils“ atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių