Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo gretas papildė argentinietis

  • Teksto dydis:

Vilniaus "Lietuvos ryto" klubas pasipildė nauju žaidėju. Po ilgų derybų Lietuvos krepšinio lygos vicečempionai susitarė su Argentinos rinktinės nariu Nicolu Laprovittola, informuoja lrytas.lt. 25 metų 188 cm ūgio įžaidėjas į "Lietuvos rytą" atvyksta iš Brazilijos lygos. Vilniaus klubas su N. Laprovittola pasirašė vienerių metų sutartį.

"Juo domėjomės ilgą laiką. Juo domėjosi nemažai klubų, tačiau priėmė sprendimą žaisti "Lietuvos ryte". Jis galėjo išvykti į Ispaniją, bet kadangi neturi europietiško paso, jiems netiko. Mums jis - labai svarbus", - sakė "Lietuvos ryto" treneris Marcelo Nicola.

M. Nicola tautietis išsiskiria ne tik geru metimu, bet ir aikštės matymu. Argentinietis mėgsta žaisti su aukštaūgiais.

"Jis turėtų tapti vienu komandos lyderių. Kodėl ne vieninteliu? Aš nemėgstu turėti vieną lyderį. Komandoje jų turi būti daugiau, nes vieno nepakaks. Kiti vyrukai irgi turi atlikti darbą", - sakė M. Nicola.

Treneris labai patenkintas, kad "Lietuvos rytas" pasistiprino gerus įgūdžius turinčiu atakų organizatoriumi. Krepšinio specialistui iš Argentinos taip pat buvo svarbu ir žaidėjo gebėjimas bendrauti.

"Jo asmenybė - puiki, - sakė M. Nicola. - Tai puikus krepšininkas. Jis gerai moka organizuoti žaidimą, tampyti vadeles. Jis buvo lyderiu laiminčioje komandoje. Be to, jis gali pelnyti taškus. Esu tikras, kad mums labai padės."

N. Laprovittola šiuo metu su Argentinos rinktine ruošiasi kovoms dėl olimpinio kelialapio, tad M. Nicola su juo dar nebendravo akis į akį.

"Pakalbėjome telefonu. Jis dabar užimtas. Prieš tai žaidė Amerikos žaidynėse, dabar JAV ruošiasi svarbiems mačams", - sakė M. Nicola.

N. Laprovittola nuo 2013 metų žaidė "Flamengo" klube, kur buvo vienas lyderių. Brazilijoje argentinietis vidutiniškai pelnė po 11,9 taško, atlikdavo po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

N. Laprovittola su Argentinos rinktine yra iškovojęs tris medalius - 2012 metų Pietų Amerikos čempionato auksą ir 2014-ųjų sidabrą, o 2013-aisiais FIBA Amerikos čempionate Venesueloje jis su Argentinos komanda užėmė trečią vietą.

Šią vasarą argentinietis žaidė Amerikos žaidynėse. Su Argentinos rinktine jis žaidė keturis susitikimus ir užėmė penktą vietą. Įžaidėjas vidutiniškai pelnė po 16,3 taško ir atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

N. Laprovittola profesionalo karjerą pradėjo 2007 metais. Šešerius metus jis žaidė Argentinos klube "Lanus".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių