Krepšinio rinktinė į Kauną sugrįš įpusėjus rugpjūčiui

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė treniruočių stovyklą Kaune, o rytoj Šiauliuose pradės kontrolinių rungtynių maratoną.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė treniruočių stovyklą Kaune, o rytoj Šiauliuose pradės kontrolinių rungtynių maratoną.

Rikiuotė – be Ž.Janavičiaus

Iš pradžių "Žalgirio" arenoje sportavo keturiolika krepšininkų – Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Paulius Jankūnas, Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Artūras Gudaitis bei Antanas Kavaliauskas.

Liepos 21-ąją prie jų prisijungė Jonas Mačiulis, o 24 d. – ir Donatas Motiejūnas. Pastaruoju metu trūksta tik Jono Valančiūno, tačiau šią savaitę dėl rankos traumos – lūžusio delnikaulio – iš rikiuotės iškrito Ž.Janavičius.

"Gydymas ir reabilitacija užtruks mažiausiai mėnesį. Vadinasi, praleisiu Pasaulio taurės varžybas. Apmaudu", – portalui kaunodiena.lt sakė Ž.Janavičius.

J.Valančiūnas rinktinės stovykloje turėtų pasirodyti rugpjūčio 5-ąją, kai krepšininkai susirinks Klaipėdoje.

Gydytojai – budrūs

"Kaune dirbome pagal numatytą planą. Toliau šlifavome puolimo bei gynybos taktiką, konkretizavome užduotis – kaip turėtų žaisti vienos ar kitos sudėties žaidėjų penketukai. Prisiminėme, kas nesisekė pernai", – kalbėjo vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

Šiandien po rytinės treniruotės konsultacijų pas gydytojas išvyko S.Jasaitis ir M.Kalnietis.

"Simas jau sportavo visa jėga, tačiau po krūvio jam suskaudo riešą. Mano žiniomis, nieko rimto, tačiau rinktinės gydytojai – labai atidūs ir už tai esame dėkingi. Patikrins, jei prireiks – rekomenduos, kaip toliau elgtis. Mantui maudė pėdą. Gydytojai ir jį apžiūrės", – paaiškino J.Kazlauskas.

J.Mačiulis ir D.Motiejūnas kol kas dirbo pagal individualią programą.

"Vieni kitus pažįstame ir žinome, kas ką moka, kas ką žino. Deriniai nuo praėjusių metų labai nepasikeitė. Galbūt sunkiau vienam per fizinio rengimo treniruotes. Dar nesu pasirengęs šimtu procentų, bet šiuo metu taip ir neturi būti", – teigė J.Mačiulis.

Stengsis įveikti latvius

Rytoj Lietuvos rinktinė Šiauliuose išmėgins jėgas su Latvijos krepšininkais.

"Su latviais nežais J.Mačiulis, D.Motiejūnas ir M.Kalnietis. Rungtynės – draugiškos, bet stengsimės jas laimėti. Tačiau man svarbiau bus išbandyti jaunus krepšininkus arba tuos, kuriuos noriu pamatyti ne vien treniruojantis, pavyzdžiui, D.Gailių", – kalbėjo J.Kazlauskas.           

28 d. Panevėžio "Cido" arenoje ir 30 d. Vilniaus "Siemens" arenoje lietuviai susitiks su Gruzijos nacionaline ekipa. Rugpjūčio 3-iąją numatyta išvyka į Suomiją, o 4 d. Helsinkyje – dvikova su šios šalies rinktine.

Įpusėjus rugpjūčiui, rinktinė vėl sugrįš į Kauną ir dalyvaus "Žalgirio" arenoje vyksiančiame tarptautiniame turnyre. Lietuviai rungtyniaus su graikais, Naujosios Zelandijos atstovais ir slovėnais.

Pagrindinį dvyliktuką J.Kazlauskas planuoja pasirinkti prieš treniruočių stovyklą Slovėnijoje, kur Lietuvos rinktinė viešės rugpjūčio 19-23 d.

"Tai bus skausmingas sprendimas, nes visi vyrai labai gerai dirba, tačiau tas momentas – neišvengiamas", – pripažino vyriausiasis treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių