„Vytauto“ komandoje – net aštuoni nauji krepšininkai

  • Teksto dydis:

Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšinio komanda artėjantį sezoną bus itin pasikeitusi – ekipa išsiskyrė su devyniais rezultatyviausiais komandos krepšininkais.

Visgi kitą sezoną tai neturėtų pasikartoti, informuoja klubo svetainė. Virginijaus Šeškaus treniruojamas klubas jau pasirašė sutartis su 8 naujokais, o penkių iš jų likimas kitą vasarą priklausys nuo „Vytauto“.

Ilgiausią sutartį turi 20-ies metų 206 cm ūgio Regimantas Miniotas, kuris Prienuose gali likti trims sezonams – jis sudarė kontraktą pagal formulę 2+1.

Patyrę krepšininkai Artūras Valeika, Saulius Kulvietis ir Martynas Linkevičius su „Vytautu“ sukirto rankomis dėl dvejų metų trukmės kontraktų, o Tomo Dimšos sutarties formulė – 1+1.

Vienerių metų kontraktus sudarė vyriausiu komandos krepšininku tapęs 34-erių metų Tomas Delininkaitis bei savo vertę sieksiantys įrodyti Vytenis Čižauskas ir Mindaugas Kupšas.

Komandoje liko trys žaidėjai – Domantas Šeškus ir Paulius Ivanauskas sudarė sutartis pagal 1+1 formulę, o su Tomu Michnevičiumi sudarytas vieno sezono kontraktas.

„Vytauto“ treneris V. Šeškus džiaugėsi vasaros turgaus darbais bei pabrėžė ilgalaikių sutarčių privalumus.

„Mes turime penkis žaidėjus, kuriems yra svarbu įrodinėti savo vertę ir gauti daug laiko. Jeigu pasirašai sutartį keliems metams ir žmogui nesiseka, tai jis pats norės išeiti. O jeigu jam seksis, tai mes jį tiesiog pasiliksime. Tie dalykai yra lankstūs ir nemanau, kad jaunimas norės sėdėti ant suolo. Jiems svarbiausia žaisti“, – tinklalapiui BasketNews.lt pasakojo V. Šeškus.

Sutartis su „Vytautu“ turi 11 krepšininkų, tačiau su komanda taip pat sportuoja ir kontrakto neturintis Edvinas Šeškus. Naujos darbovietės besidairantis gynėjas su klubu planuoja sportuoti apie du mėnesius.

„Vytautas“ įprastai sezoną pradeda su mažesniu skaičiumi krepšininkų, todėl didesnis krūvis atitenka pagrindiniams žaidėjams. Su turimomis pajėgomis klubas yra pasiruošęs pradėti sezoną.

Tarpsezonio metu V. Šeškus norėjo išlaikyti komandos lyderius ir pasikviesti puikiai pažįstamus žaidėjus, tačiau ne visi norai sutapo su realybe. Tačiau komandai pavyko įsigyti didžiąją dalį pageidaujamų žaidėjų.

„Nebuvo noro sudaryti ilgesnes sutartis tik dėl to, jog praradome visus žaidėjus. Paprasčiausiai žiūrėjome į pinigus ir komplektavomės. Mes norėjome Šarūno Vasiliausko, Laimono Kisieliaus, Vytauto Šulskio ir Kšištofo Lavrinovičiaus. Su jais susitarti nepavyko, tačiau pasirašėme sutartis su 60 proc. žaidėjų, kurių iškart norėjome“, – džiaugėsi treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių