A. White'as lieka „Žalgirio“ gretose

  • Teksto dydis:

Amerikietis Aaronas White‘as ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ komandoje. Praėjusią vasarą jis pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe po sezono persikelti į NBA klubą, tačiau šia galimybe amerikietis nepasinaudojo ir karjerą tęs Lietuvos čempionų gretose, skelbiama klubo svetainėje internete.

„BasketNews.lt“ žiniomis, A. White'as tikėjosi susitarti su Vašingtono „Wizards“, kuriai priklauso teisės į puolėją NBA pirmenybėse. Visgi JAV sostinės ekipa turėjo kitų planų ir iki liepos 15 dienos nesumokėjo „Žalgirio“ kontrakte numatytos išpirkos, 150 tūkst. JAV dolerių, todėl atletiškojo puolėjo sutartis su „Žalgiriu“ įsigaliojo antrajam sezonui.

Tuo metu prancūzo Axelio Toupane'o ateitis komandoje turėtų paaiškėti per artimiausias kelias dienas.

A. White'ui tai bus jau ketvirtasis sezonas Europoje. Po dvejų metų Europos taurės varžybose su Bonos „Telekom Baskets“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandomis, praėjusį sezoną A. White‘as debiutavo Eurolygoje vilkėdamas žaliai-baltus marškinėlius.

Nepraleidęs nei vieno iš 36 mačų A. White‘as Eurolygoje vidutiniškai pelnė po 8,9 taško, atkovojo po 4,4 kamuolio, rinko po 10,2 naudingumo balo ir padėjo „Žalgiriui“ patekti į finalo ketvertą ir ten užimti trečiąją vietą.

25-erių puolėjas su žalgiriečiais triumfavo ir Lietuvos krepšinio lygos bei Karaliaus Mindaugo taurės varžybose.

Formuodamas sudėtį naujajam sezonui, „Žalgiris“ šią vasarą pasirašė naujas sutartis su Edgaru Ulanovu ir Antanu Kavaliausku.

Prie komandos taip pat prisijungs naujokai Marius Grigonis, Laurynas Birutis, Thomasas Walkupas ir Nate‘as Woltersas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių